Seat Cordoba: Ratelend geluid, behalve bij sturen naar rechts. Ook voelbaar in

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allen,

Mijn Cordoba maakt sinds een week een hoog ratelend geluid alsof je in een versnelling te laag rijdt. Ik dacht eerst dat dit uit de motor kwam, maar ik heb gemerkt dat ik bij het sturen naar rechts opeens niks meer hoor. Rechtdoor en links sturen maakt dus behoorlijk wat lawaai. Ook is dit voelbaar als trilling in de pook, het gaspedaal en heel lichtjes in het stuur. Ik durf de hele week ook niet harder dan 80 te rijden, hoewel hij bij 80km/u meer lijkt te trillen dan op hogere snelheid. Het lijkt ook wel alsof het met de dag erger wordt.

Wat kan dit zijn en zou het kwaad kunnen om hier nog een dag mee door te rijden (afstand van +/- 80 km). Donderdag staat ie voor een grote beurt in de garage dan laat ik er gelijk naar kijken.

Alvast bedankt voor een eventueel antwoord.

Groet,

Eddie

Cordobanaan

Geplaatst door Cordobanaan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Jouw omschrijving is niet geheel duidelijk; "alsof je een versnelling te laag rijdt"...

Maar lijkt op een probleem met je aandrijfas of een wiellager. Vermeld dit bij het aanbieden voor de grote beurt.

Ben benieuwd

gaheris (0), 12 jaar geleden

Dit klinkt precies hetzelfde als toen er bij mij een wiellager versleten was. Zeker rond 80 km/u was het geluid het ergst. Boven de 100 leek het weer minder te worden.

Cordobanaan (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie mensen!

Beter kan ik het geluid niet omschrijven: hoog zoemen/ronken alsof je in een te lage versnelling rijdt. Ik zal het zeker melden bij de grote beurt, morgen durf ik het nog wel aan om ermee naar het werk te rijden.

Ik laat nog weten wat het euvel precies was.

Cordobanaan (0), 12 jaar geleden

Het was inderdaad de linkerwiellager die vervangen moest worden. Daarnaast ook een aandrijfashoes en multiribriem vervangen en de diverse bougies/filters/vloeistoffen. Totale kosten: 865,-
Ook is de uitlaat gereinigd, hiermee hoop ik de vele storingen in het motormanagement opgelost te hebben. We zullen zien wat de toekomst brengt, voorlopig rijdt ie wel weer lekker soepel. Over 5000 km is de distributieriem aan de beurt (zit nu op 85000km).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.