Seat Cordoba: remmerij rondom

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9td

binnenkort wil ik de remmerij rondom gaan vervangen,

schijven voor, remblokjes, remschoenen achter en de remslangen. + eventueel de remcylinder achter.

nu ben ik eergisteren bezig geweest om 2 totaal versleten schokdempers te vervangen en heb even naar de remtrommel achter gekeken en vroeg mij af hoe ik deze het beste kan verwijderen. er zit nl geen schroef in die de trommel op zijn plaats houdt. is het een kwestie van loswippen met bijv. een schroevendraaier.

zijn er w.b.t. de remslangen nog speciale dingen waar ik aan moet denken of is het een kwestie van loshalen en een nieuwe erop zetten. ( ooit een keer gezien bij de kwikfit )

ontluchten moet wel lukken, heb ik vaker gedaan.

alvast bedankt,

martin.

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 17 jaar geleden

De trommel en naaf vormen één geheel. Je moet dus gewoon het lager losmaken en de remmen even terugstellen met een schroevendraaier door een van de boutgaten. Dan kun je de trommel er zo af pakken.

mvdkant (0), 17 jaar geleden

ok, bedankt voor je antwoord.

gaat nu wel lukken.

martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.