Seat Leon: Remt uit zichzelf in remmentestbank.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

Betreft Seat Leon TDi van 2000.
Als we de auto met de voorwielen in de remmentestbank (rollenbank) zetten en het rempedaal niet beroeren dan hoor je de ABS-unit en gaat de auto vanzelf remmen. Bij gewoon op de weg rijden gebeurd dit niet. Het lijkt alsof het ABS systeem het onlogisch vindt dat de voorwielen draaien en de achterremmen niet, maar hoe kan hij dan toch remmen zonder pedaaldruk te leveren ?. Zodra je het rempedaal iets indrukt stopt het remmen. Wie o wie heeft een idee ? B.v.d.

Keimpen

Geplaatst door Keimpen (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

ABS kan toch je remdruk verlagen, dus ook verlagen doet de ABS pomp zelf omdat hij ziet dat de achterste 2 wielen stil staan en voor draaien ze, ABS grijpt dus in. Zit er ook ASR/ESP op? deze hebben hier ook invloed op.

Keimpen (0) PRO, 14 jaar geleden

Oke, maar waarom doet deze auto het wel en anderen niet. Wij hebben het na 23 jaar remmentestbank nog niet eerder meegemaakt.

berendonck (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit is niet O.K. als je het pedaal niet aanraakt mag de wagen niet gaan remmen.

Zit er E.S.P. op de wagen ?

En lees hem eens uit.

Gr. Harry

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

is normaal sommige van de golf 4 doen het ook als je op dat moment even het rempedaal aantikt is het over. probleem is dat er wel een toerentalsignaal van de voorwielen komt en niet van de achterwielen. gr john

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is niet de ABS, maar de ESP die ingrijpt. Als het goed is moet je hem normaal kunnen remmen als je de Traction Control uitschakelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.