Seat Ibiza: Roest laten verwijderen (omgeving Harderwijk/Nunspeet)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Help, ik heb net een seat Ibiza gekocht vanmorgen en na een kleine inspectie door een kennis, blijken de kokerbalken te zijn geroest, op sommige plekjes is het doorgeroest. Bij het wielkast achter is een grotere plek door geroest. En onder schijnt ook het een en ander aan rottigheid te zitten.

Kent iemand iemand in de omgeving Nunspeet/Harderwijk die dit kan wegwerken? Heeft iemand er ervaring mee en kan diegene mij een indicatie van de kosten geven? Hoe gemakkelijk kan een leek (lees dom blondje) hier iets aan doen? Ik lees wel schuren en plamuren en lakken enzo, maar hoe weet ik nou van te voren of er nog genoeg (dikte) metaal onder de roest zit, want op bepaalde plekken is het immers door.

Ik voel me weer zo ongelovelijke sukkel en zit ook even niet heel erg ruim bij kas door omstandigheden, maar heb wel een veilige auto nodig voor mij en mijn dochtertje

Alle hulp, tips en truuks zijn dus welkom.

Alvast bedankt voor het meedenken!!!
" rosemarije"

rosemarije

Geplaatst door rosemarije (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

reina

je zegt kokerbalken ect ect..... tja! alles is natuurlijk te repareren. nou ben ik de beroertste niet om iemand voort te helpen maar de vraag is hoeveel haast heb je ? wil best een paar plaatjes voor je lassen dat is helemaal geen probleem en over geld wil ik het helemaal niet hebben. soms moet je mensen die het wat minder hebben gewoon kunnen helpen zonder enige belangen.....

Gr. paul

rosemarije (0), 16 jaar geleden

Hallo Paul, dat zou wel geweldig zijn. Haast is er niet echt, in die zin, de APK verloopt in april 2008. Het is misschien wel verstandig om de gaten voor de winter dicht te krijgen (ik lees ook iets net over gaasjes enzo die je over kleine plekken kunt doen, is dat makkelijk te doen) Het komt er op neer, dat ik bang ben er veel geld in te stoppen en zelf ga "prutsen" en dan achteraf merk, dat het toch nog door een professional over moet.

Ik wil je er best voor betalen, zeker als het in delen kan (voor niets gaat de zon op, toch). 'k Heb alleen geen idee van de kosten. Ommen is ook niet om de hoek van Nunspeet, dus in elk geval reis en materiaalkosten. Ik verwacht ook dat het roest weg moet zijn, voordat je kunt lassen.

Het overvalt me een beetje en ik zit nu al 3 uur op internet te spitten, maar ben nog niet heel erg veel wijzer.

Groet,
Reina

PS Heb net ook een garage in Nunspeet gemaild, om te vragen of ze wellicht met een soort stappenplan kunnen werken. Na een bezoek aan hen, weet ik in elk geval wat er allemaal moet worden gedaan!

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

om iets te kunnen beoordelen moet je het eigelijk even kunnen zien. gaasjes ? ;) gaasjes zijn lapmiddelen het helpt maar voor even. als je iets doet moet je het goed aanpakken is vaak niets meer werk, zeker geen dubbel werk.

Gr. paul

rosemarije (0), 16 jaar geleden

(sorry, zat mijn bericht te verbeteren)

Ik zal morgenavond foto's maken, ok?
Wat je zegt over de gaasjes vermoedde ik ook wel een beetje.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=rosemarije](sorry, zat mijn bericht te verbeteren)

Ik zal morgenavond foto's maken, ok?
Wat je zegt over de gaasjes vermoedde ik ook wel een beetje.[/quote]
foto's zeggen vaak meer dan duizend woorden...... ben benieuwd!

Gr. paul

RonaldE (0), 16 jaar geleden

Ik heb een vraagje,.... de seat waar U het over hebt,.... is het toevallig een rode???
Mijn zoon heeft ook een Seat Ibiza,... maar dan uit 1992.
Deze heeft dezelfde roestproblemen.

Vriendelijke groet: Ronald

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

niet alleen rooie ibizia's hebben dit, ook witte, blauwe, zwarte etc etc....m.a.w ze gaan allemaal...

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

He paul heb je het rustig ofzo ;-) Ben ook de beroerdste niet maar ik begrijp dat ik mn klanten die wat krap bij kas zitten naar jou toe kan sturen??
Jij gaat het druk krijgen ;-))

rosemarije (0), 16 jaar geleden

Ja, Rene uut Drenthe, zo zie je maar weer dat er ook nog mensen met een (heel) goed hart zijn op de wereld.. ;-)
De auto roest op dit moment nog behoorlijk door, de gaten worden steeds groter, maar mijn potjes geld zijn verdeeld over andere ook belangrijke zaken. Er moeten nl ook andere banden onder, laastst bij nat weer schoot de auto door op een rotonde en raakte ik bijna een fietser. Dat gaat nu even voor. Ik heb Paul overigens niet aan zijn aanbod gehouden. Er gebeurt een beetje veel tegelijk op dit moment.

rosemarije (0), 16 jaar geleden

Mijn Ibiza is overigens lila/blauw. 4 deurs. Ik zie het idd bij alle kleuren wel, het valt nu ineens veel meer op, omdat ik er op let

Groet,
Reina

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=garageburgwal]He paul heb je het rustig ofzo ;-) Ben ook de beroerdste niet maar ik begrijp dat ik mn klanten die wat krap bij kas zitten naar jou toe kan sturen??
Jij gaat het druk krijgen ;-))[/quote]
Heb het niet rustig, werk 6 dagen p/w van s'morgen tot s'avonds en soms wel tot 23.00u. Zo af en toe wil ik best mensen helpen die het wat minder hebben dan wij, met een gesloten beurs of tegen kostprijs daar heb ik nooit wakker van gelegen.

Gr. paul

Treb (0), 16 jaar geleden

[color=#CCCCFF].[/color]



[img]http://www.smileygarden.de/gen/smileys/6...[/img]


[color=#CCCCFF].[/color]

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hulde aan Paul ;)

Cor

Santa (0), 16 jaar geleden

Als ik klanten naar Paul doorstuur, raad ik hen ook altijd aan een rokje aan te doen en een blonde pruik op te zetten.
Scheelt direct in de hoogte van de rekening!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.