Seat Cordoba: Schokken bij warme motor

Bouwjaar: 1999

Drie weken geleden ging ik bij Nijkerk de snelweg af. Na afremmen en terugschakelen naar 2 trok ik weer op. Dat ging met een schok van 0,5 sec waarin de motor geen vermogen gaf. Tot ik thuis aankwam gebeurde dat nog een paar keer, nl. dat bij het optrekken in zijn 2 en 3 de motor schokte.
Ben diezelfde week naar de garage gegaan, die de motor heeft nagekeken en de auto ´aan de computer´ legde. Een monteur heeft een paar proefritten gemaakt. Echter, dat leverde niks op en de computer had geen foutmeldingen gevonden.

In de weken daarna heb ik alleen korte ritjes gemaakt in en om de stad, zonder problemen.

Dit weekend moest ik opnieuw het land door. Gisteren weer schokkend optrekken na een lang stuk over de snelweg, overigens opnieuw bij afslag Nijkerk (nu iets sterker dan 3 weken terug). Ook vandaag reed ik vanuit Almere op en neer naar Groningen en bleek dat na een flink stuk snelweg (bv. bij rotonde Joure) de motor schokt bij optrekken in 2 en 3. Op de snelweg in zijn 4 of 5 hooguit een klein schokje.
Kortom, het lijkt er op dat de motor als die flink warm is, schokt als er (flink) gas wordt gegeven. Wat kan dit zijn? Kan een algemene garage hiermee overweg, of moet je met dit probleem naar een dealer?

Henk4351

Geplaatst door Henk4351 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

zou in ieder geval de gehele ontsteking nakijken... zal allicht geen kwaad kunnen :)

Henk4351 (0), 19 jaar geleden

De storing was in de afgelopen weken erger geworden. Eenmaal viel zelfs de motor in de bocht uit. De garage heeft vandaag opnieuw de auto doorgelicht. Het lijkt inderdaad op problemen met de ontsteking. De verdeelkap en een aantal kabels zijn vervangen. Het probleem lijkt nu verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.