Seat Leon: schokken, vermogen verlies (noodloop)

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo mensen,

ik heb een probleem met mijn Seat Leon 1.9 tdi uit 2004. Bij het optrekken schokt de auto en geeft hij een vreemd geluid bij het schakelen of tijdens het schokken. Het geluid lijkt wel ergens aan de rechterkant uit het motorruim vandaan te komen. De auto rijdt dan erg rauw en heeft vermogen verlies. Ook gebeurd het vaak dat hij daardoor in een soort begrenzer slaat, noodloop? Bij opnieuw starten is het weer weg. Het komt het meeste voor bij koude motor of bij koude temp. buiten. Een enkele keer ook bij een warme motor. Het vreemde is dat hij bij het uitlezen geen storingen aangeeft en ook niet dat hij in de begrenzer gelopen heeft. Wie kan mij helpen of weet wat het probleem kan zijn. Alvast bedankt.

met vriendelijke groet,

Marcel.

mhoog

Geplaatst door mhoog (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Leon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Thom1990 (0) PRO, 11 jaar geleden

bij welke garage heeft u de auto uitgelezen is dit universeel of daadwerkelijk bij een seat gebeurd

mhoog (0), 11 jaar geleden

Hoi Thom, ik heb het bij beide laten doen. Seat dealer al enige tijd geleden. De garage waar ik gister was had wel de goede spullen hiervoor.

Thom1990 (0) PRO, 11 jaar geleden

al een keer lucht filter nagekeken en de egr klep hoe ziet dezen der uit ik heb self een golf gehad met selfde probleem egr en complete inlaat was zwart

egr klep zit bij de inlaat gewoon slang los en je kijkt zo de klep in

mhoog (0), 11 jaar geleden

Ik ben vergeten te melden dat er een roetfilter aanwezig is mocht dit uitmaken.

graag jullie reacties.

Thom bedankt ik ga kijken.

Thom1990 (0) PRO, 11 jaar geleden

dit zou niet mogen uitmaken wand als daar iets mee zou zijn zou er meerdere lampjes branden.

mhoog (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik zal het weekend kijken of het de egr klep kan zijn.

Thom1990 (0) PRO, 11 jaar geleden

hoe is het vedder met de auto nu

mhoog (0), 11 jaar geleden

hoi Thom, de egr klep ga ik pas begin mei laten vernieuwen gelijk met nieuwe distributieriem enz. Ik heb wel een nieuwe n75 klep (zelf) geplaatst, had gelezen dat dit het ook wel kon zijn..Maar dat was het helaas niet. Ik wacht nu even af tot de egr klep vernieuwd is. Ik hoop dat je gelijk hebt. Als ik het vervangen heb post ik het op het forum. groet

mhoog (0), 10 jaar geleden

Hallo, een beetje late reactie. De egr klep is inmiddels schoongemaakt. Mijn auto rijdt nu stukken beter en vind het voorlopig prima zo. Bedankt voor de reacties. mvg Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon of stel zelf een nieuwe vraag.