Seat Altea: schokkend gevoel in de auto

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 140 pk

hallo ik heb van de week een altea van 2005 gekocht,een 2 liter diesel met 140 pk,bij stationair draaien geeft de auto wat een schokkend gevoel,motor loopt mooi en als ik boven de 1100 toeren kom is het over,de auto schakelt ook goed,en trek goed op.

zijn dit de voor tekenen dat ik het massa vlieg wiel moet vervangen?

gr jacob

jacon jan

Geplaatst door jacon jan (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Altea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ja dat zou zeker door het twee massa vliegwiel kunnen komen.
het eerst zo uitgelezen moeten worden op storing daarna in de meetwaarde blokken kijken of de verstuivers allemaal goed werken als dat in orde is dan zal het in het tweemassa vliegwiel zitten.

groetjes jan.

jacon jan (0), 11 jaar geleden

hallo jan het zijn hele lichte schokken,de auto doet het zowel bij koude als warme motor,als de verstuiver niet goed werken zou je dat ook moeten horen als de motor loopt toch?
gr jacob

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

nee deze worden electrisch aan gestuurd en ze werken dus wel maar als ze inwendig niet goed meer geregeld worden kun je dat alleen in de meetwaarde blokken met de testkast zien.

groetjes jan.

jacon jan (0), 11 jaar geleden

oke bedankt voor je reactie
zal het vanavond eens voorstellen aan de monteur,horen wat hij zegt
gr jacob

jacon jan (0), 11 jaar geleden

hallo jan heb de auto uit laten lezen en geen storingen,alleen de auto rookt nog al wat als de motor koud is dus het kan ook een sproeier zijn dus zei die monteur,moet je even in de gaten houden
gr jacob

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ik denk dat dat in deze toestand de beste optie is en als het dan duidelijker wordt wordt er waarschijnlijk makelijker vast gesteld wat de oorzaak is dan nu en dan weet je ook dat het echt nodig is.

groetjes jan.

jacon jan (0), 11 jaar geleden

ja precies want het is nu een beetje gokken wat het is,als je die massavlieg wielen moet vervangen dat kost aardig wat en zo'n verstuiver is misschien de helft dus nog even afwachten,bedankt voor je reactie,gr jacob

jacon jan (0), 11 jaar geleden

hallo het tanken bij shell of texaco kan ook helpen en dus niet tanken bij een onbemand tankstation,de diesel is iets goedkoper maar er kan ook veel rotzooi door heen zitten dus nu heb ik getankt bij shell en de motor loopt iets beter en het schokkend gevoel is minder geworden

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

kan heb daar meer over gehoord dan verlopig goed spul tanken en afwachten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Altea of stel zelf een nieuwe vraag.