SEAT Arosa 2004: Seat arosa vonkt niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: AUD, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 44

Hallo allen,
Sinds een tijdje heb ik wat problemen met mijn arosa. Dit begon met een dynamo die niet genoeg laadstroom gaf, de auto liep toen nog wel en vonkte dus ook prima. Nu heb ik dus de dynamo vervangen en nadien loopt de auto helemaal niet meer. Ook is uitlezen (wat voorheen wel lukte) niet meer mogelijk, deze geeft nu aan dat er geen signaal naar de ecu is. Ik heb ondertussen al een nieuwe bobine geplaatst, ook dit was niet het probleem. Ik kan helaas niet vinden wat het is. Wie ow wie weet er wat er kan zijn? Alvast bedankt

Berjan1999

Geplaatst door Berjan1999 (90) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 3 maanden geleden

Alle bedrading zit wel weer vast en op de juiste plek ?
Probleem lijkt ontstaan na de reparatie, zou mij daarop richten.
Geen zekering defect ?

    Ja alles gecontroleerd op losgaan/ breuk na controleren. Zekeringen heb ik gecheckt.. welke zekering zal het moeten zijn? (Mocht deze het hebben begeven) - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

Theo Sparenburg (5), 3 maanden geleden

Accu nog goed?
Ik neem aan dat je bij het vervangen van de dynamo de minpool van je accu hebt losgehaald. Voor de zekerheid even de zekeringen controleren.

vr.gr. Theo

    Accu werkt naar behoren, motor gaat ook goed krachtig rond als je hem start. - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden
    Heb de accu inderdaad los gehad met de reparatie, zekeringen gecontroleerd links onder het dashboard. Of zie ik nog zekeringen over het hoofd? - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

Theo Sparenburg (5), 3 maanden geleden

Link zekeringkast.
https://www.youtube.com/watch?v=-ZJyssy0...

Theo

    Alle zekeringen onder het dashboard zijn in orde, echter heb ik geen extra zekeringen boven de accu zitten. Kan dit kloppen? - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

kaleido 1 (1425) PRO, 3 maanden geleden

Zitten er geen blokjes op de accu beugel waar kabels aan zitten ?

    Nee gaan 2 rode kabels van de pluspool. 1 richting de startmotor en 1 naar de relais binnen achter de zekeringskast onder het dashboard… - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

Theo Sparenburg (5), 3 maanden geleden

Defect relais? Startonderbreker( indien van toepassing) gaat er wel af? Komt er wel spanning op de ingang van de bobine?

Theo

    Er komt wel spanning op het 2e contactpunt vanaf de rechterzijde van de stekker voor de bobine als ik het contact aanzet. Dit heb ik doorgemeten.

    Ik weet zo niet als de relais nog goed zijn. Hoe kom ik hier achter? - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

Theo Sparenburg (5), 3 maanden geleden

Dan wordt dan meten aan het betreffende relais en aan het deel van de grondplaat waar het relais wordt ingestoken.

Theo

    Ik zal hier eens mee aan de slag gaan binnenkort! Ik laat het weten, voor nu bedankt! - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden
    Alle relais langsgegaan met multimeter… allen lijken in orde te zijn… helaas…🙃.

    Ik vind het nog steeds ook raar dat ik geen contact meer krijg met de obd2 nadat hij niet meer vonkt… kan het hier ook ergens mee te maken hebben? Geen contact met ecu o.id? - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

Even een update, na het controleren van zekeringen en relais (simpelweg in en uithalen en doormeten). Heb ik opeens “magisch” weer een vonk en ook contact met de ECU. Nu loopt hij nogsteeds niet maar geeft hij nu aan dat de krukas sensor g29 geen goed contact maakt of defect is.

Volgende probleem, waar zit de sensor? Zit al de hele middag te zoeken en op internet te speuren maar kan niks bruikbaars vinden… wie weet dit toevallig?

    volgens mijn documentatie achterop, versnellingsbakzijde - STIP911 (10) PRO, 3 maanden geleden
    Volgens mij heb ik hem gevonden, eerst de startmotor verwijderd en toen zat hij hier achter vlak aan het vliegwiel… nu nog loshalen… - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

STIP911 (10) PRO, 3 maanden geleden

heb je wel spanning op zekeringen 1 en 2 onder het dashboard? dit is de voeding van de motor ecu

    Ja klopt heb ik gecontroleerd - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden
    heb je dan wel voeding op je motor ecu? positie 15 en 27 plus en 2 en 28 min - STIP911 (10) PRO, 3 maanden geleden

kaleido 1 (1425) PRO, 3 maanden geleden

Zit deze niet voorop de motor achter je oliepomphuis/filter .

    Ik zal op zoek gaan. Ik laat het weten! - Berjan1999 (90), 3 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Berjan1999 (90), 3 maanden geleden

Nou na enig zoeken zat de krukas sensor achter de startmotor, deze vervangen en nu doet de auto het weer! Bedankt voor alle hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.