Seat Cordoba: Seat cordoba 1996 valt uit tijdens het rijden start slecht

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo Ik heb een Seat Cordoba en deze valt uit tijdens het rijden.
Tijdens het rijden; meestal na ongeveer 1 kilometer gaat de stuurbekrachtiging van het stuur af (remmen gaat dan ook zwaar) en valt de motor uit, soms lukt het om dan door te starten en verder te rijden, soms lukt dit niet. De wegenwacht erbij gehad (en ja, dan start de auto wel...)

De man van de wegenwacht zei dat het waarschijnlijk de startmotor is die (soms) mee blijft draaien tijdens het rijden. Normaal moet deze weer afslaan na het starten, door het meedraaien valt het systeem van de auto uit. Dit lijkt mij heel logisch, maar is dat ook zo?

Vanmorgen heb ik de startmotor een paar tikken gegeven (had ik op het forum gelezen dat dit soms helpt) en toen startte de motor wel, tijdens het rijden viel de motor weer uit na terugschakelen van 3 naar 2. Ik kon de auto nog net de parkeerplaats opdraaien.

Weet iemand antwoord hierop? Is het vervangen van de startmotor voldoende om dit probleem te verhelpen of blijft ook een nieuwe startmotor meedraaien omdat er iets anders aan de hand is?

Klopt het dat het vervangen van een startmotor niet zo moeilijk is?

Dank je wel alvast voor je antwoord!
Hanneke

hanneke6

Geplaatst door hanneke6 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

vindt dit van mijn collega een niet zo'n zekerheid, omdat een mee draaiende startmotor meestal zo aan gort is na het meedraaien dat hij daarna niet meer werkt, maar je start motor heeft dus wel problemen want soms start hij niet en na een paar tikken wel (koolborstels).als hij uitvalt ruikt u ook een brandlucht (verbrande startmotor)
maar ik kan het niet vanaf hier beoordelen en mijn collega is er bij geweest! laat als je de startmotor vervangt ook kijken of het contactslot niet blijft hangen in de start stand want dan heb je het zelfde
succes

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Gezien de weersomstandigheden (vocht) zou de bobine de boosdoener kunnen zijn van het afslaan, heb je het alleen bij intrappen van koppeling zou een vervuild of defect gasklephuis ook nog kunnen.

De bobines gaan wel vaker stuk bij deze auto´s, net als bij de vw polo, laat de motor lopen en sproei met een plantenspuit wat water op de bobine, dan heb je snel gezien of dit het is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.