Seat Ibiza: Seat Ibiza 6L2 Koplamp (xenon)

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (PD)

Hallo,

Ik heb een probleem met vocht in mijn koplampen van mijn ibiza.
Ik wou de standlichtjes vervangen door LED, nu het was die dag vrij laat geworden dat ik had laten openstaan tijdens een koude nacht.
Vanaf dan ik ik dus problemen met vocht (condens) in beide koplampen.
Ik heb de koplampen al 3 keer volledig gedemonteerd (moeten volledig worden gedemonteerd worden omdat het originele xenon-kit is) doormiddel van de bumper eraf te halen en dan koplampen te drogen met warme luchtblazer langs binnen uit.
Tevens heb ik ook de ruimte tussen het glas en de koplamp zelf volledig afgekit met afdichtingsmiddel, en bij het monteren, in de koplamp enkele silicazakjes (die je bij nieuwe schoen en etc. vindt) in de koplamp gestoken en extra gaatje op laagste punt geboord van de koplamp.
Ook de afdichtingen van klepjes zijn goed.
Ongeveer 1 week niets meer te zien van condens en derna komt deze lichtjes terug.

Iemand een gedacht welk probleem? Veel voorkomende ziekte bij deze Ibiza's?

Ik zou niet kunnen zeggen of dit ervoor als was want heb deze wagen 2de hands gekocht en bijna binnen de week de LEDjes gestoken, Mijn engiste gedacht zou ik zeggen dat er te weinig warmteopbrengst is door het wegvallen van de W5W gloeilampjes.

style_art

Geplaatst door style_art (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Bartuz (0), 13 jaar geleden

haal de koplampen er eens uit en probeer ze met zeep in te soppen en blaas dan door het ontluchtingsbuisje lucht na binnen.
Misschien zie je dan ergens een lekkage met zeepbellen

style_art (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Zal dit volgende keer eens proberen, maar heb de laatste 3 weken al genoeg aan de bumper en lampen gedemonteerd dat ik er even genoeg van heb.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Zo en zo hebben alle nieuwe types van de vag groep auto's hier last van maar dat is dan alleen een waas en geen druppels want dan is het niet goed.
Maar dat je gaatjes erbij hebt geboord daar wordt het probleem alleen maar erger van.

style_art (0), 13 jaar geleden

Inderdaad enkel een waas niet echt grote druppels.
Nu ik los het probleem tijdelijk op door langs de buitenkant met een warmeluchtblazer erop te zitten, zodanig ik er niet de hele voorkant voor moeten slopen.
Ja de gaatjes zijn op de plaats waar de originele afwatering zit.
Ik vrees dat de enigste oplossing de koplampen vervangen is, en aangezien de prijs omdat het een xenon verlichting is, ga ik liever me 10 min spenderen aan het droogblazen langs buitenaf en ik hoop dat dit met warmer weer niet meer voorkomt.
Dus als ik je mag geloven komt dit meer voor.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja in ieder geval bij VW wel (maar alle vag auto's zoals:Seat Skoda Audi VW is allemaal 1 pot nat) en bij VW hebben ze er een schrijven van dat als je een waas/beslagen koplamp hebt (geen duppels) en het is binnen 30 minuten weg met dimlicht aan dan is het zoals het hoort. Is opzich wel raar want de ene heeft het wel en de andere niet dus ik krijg het idee dat ze proberen er onderuit te komen, maja dat is mijn denkwijze hahaha.

style_art (0), 13 jaar geleden

Ik ben vandaag even langs de dealer geweest, moest er toch zijn, en ineens deze vraag even gesteld.
Hij zei dat er enkel zo'n waas/condens in komt als je de afsluitklepjes er te lang af laat.
En in mijn geval was dit zo.
Ik wou de originele standlichtjes vervangen door LED'jes en achteraf wou ik de klepjes er opnieuw opzetten maar dit lukte niet doordat je er (bijna) niet aangeraakt en heb daarom deze een nacht laten openstaan.
Hij zei dat ik ze opnieuw moest droogblazen langs binnen met haardroger/warmeluchtblazer en erna minimum één nacht op de verwarming leggen zodat zeker al het vocht eruit is, want 1 druppeltje is genoeg voor alles terug te doen aanslagen.
Morgen ga ik het proberen en op hoop van zegen !
Ik laat nog iets weten en alvast bedankt voor alle reacties.

style_art (0), 13 jaar geleden

Meer dan 1 week nadat ik de koplampen opnieuw heb verwijderd en een nacht laten drogen is er nog steeds geen condens te bespeuren.
Het werkte dus degelijk door ze lang genoeg te laten drogen.
Bedankt iedereen voor de reacties.

style_art (0), 13 jaar geleden

Te snel hoera geroepen.
Sinds gisteren is de condens terug, ik ga maar eens overwegen om nieuwe koplampen te kopen.

style_art (0), 13 jaar geleden

Ik heb de oplossing gevonden.
Aan de ontluchting bovenaan de koplamp zitten filters in. heb deze eruit gehaald en vervangen door rubberen buisje (zodat er en geen water kan inlopen). Nadat de wagen 1uurtje in de zon te laten staan was alle condens verdwenen. Dus het probleem was waarschijnlijk dat er niet genoeg luchtcirculatie inzat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.