Seat Ibiza: Seat ibiza sterke benzinegeur en fluit in de 5e versnelling

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Beste forum genoten,
Ik heb pas een seat ibiza 1.3 EFi uit 1994 gekocht. Auto was eigenlijk om de winter mee door te komen. Deze was net gekeurd en voorzien van een grotebeurt waarbij distr-riem is vervangen,waterpomp enz.

Vanmiddag had ik beslagen ramen dus zette ik de aanjager. Meteen viel me de sterke benzine geur op en dat hield maar niet op echt niet normaal. EN in de 5e versnelling hoor ik een fluittoon, laat ik gas los dan houdt het op, alleen in de 5e versnelling.

Ik ga er zsm mogelijk mee naar de garage want de benzine geur zit me niet lekker en is gewoon ondragelijk, zeker als je dagelijks zo'n 40km rijdt.

Iemand enige idee wat het geur zou kunnen veroorzaken? is het ernstig?
En dat fluitoon, komt het iemand bekend voor? is het een bekende seat kwaal?

alvast bedankt.

opeldude

Geplaatst door opeldude (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor die benzinelucht zal je ergens een lekkage moeten gaan zoeken, ergens aan een slangaansluiting, of misschien is er ergens een slang poreus of doorgeschuurd. Hier zou ik in elk geval zekers niet te lang mee doorrijden.

Voor de versnellingsbak, dit kan een kwaal zijn, er is een bepaald baktype van VAG ( Ook gemonyteerd onder VW en Skoda) die problemen heeft met lagering, en loslopen van een bepaalde afdekplaat op het differentieel. Indien dit het zou zijn, laat dan zo spoedig mogelijk de bak repareren als het nog kan, want als hij helemaal kapotloopt, is een tweedehandse bijna niet te vinden, en zo wel, bijna niet te betalen ( 6a700 euro voor een werkende bak is geen uitzondering)

Groeten Marcel

opeldude (0), 17 jaar geleden

Bedankt Marcel. Ik ben ermee naar de garage geweest vanmiddag. Versnellingsbak viel best mee.
En wat de benzingeur betreft:
Ze hebben de auto op de brug gezet en heel goed gekeken naar een lek ergens, maar niks kunnen vinden. We hebben wel gezien dat het slangetje van de carterventilatie deels verrot was en volgens de monteur hoeft de benzine geur niet perce daar te maken te hebben maar de kans bestaat wel dat het daardoor zou kunnen komen, de slangetjes hadden ze op dat moment niet in voorraad maar zijn al besteld.

weet iemand of het mischien komt door de carterventilatie slang wat verrot is?

opeldude (0), 17 jaar geleden

Het bleek de carterontluchting slangetjes te zijn. Zowel de bovenste als de t-stuk, die zijn helemaal versleten en zo zacht als boter. Je kon de slang zo afhalen zonder enige moeite..... Slangetjes zijn onderweg, monteren hiervan is vrij gemakkelijk en zeker zelf te doen. Hopelijk heeft iemand anders hier ook wat aan.

bjsimens (0), 17 jaar geleden

Sinds vorige week heb ook een benzindegeur met mijn 1.4. Waar zitten deze slangetjes? Is dit onder het blok?

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb 2weken geleden hetzelfde gehad met een 1.4 ABD van eind 1995. Deze ontluchtingsslang zit boven op het kleppendeksel en zit aan de onderkant van de luchtfilter aangesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.