Seat Ibiza: Seat ibiza stottert bij gas geven.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds gister tijdens een flinke regenbui begon op de snelweg mijn auto te stotteren. Als ik geleidelijk aan gas geef is er niks aan de hand, maar als ik het gaspedaal ook maar een beetje tever indruk begint hij te stotteren.

Uiteindelijk van de snelweg af, reed ik door het dorp en bij de rotonde drukte ik de koppeling in om te gaan schakelen en stopte de hele auto ermee. Kreeg hem daarna ook niet meer aan de praat. En heb me naar huis laten slepen.

Heb hem de hele nacht laten staan en vanochtend weer gestart, dat ging in eenkeer weer helemaal goed. Klein stukje gereden en nergens last van. Gestopt en motor afgezet. Daarna weer een hele moeizame start. En het probleem was weer terug. Bij gasgeven stotterde hij weer.

Iemand een idee waar het aan kan liggen? Ik ben weet niks van auto's, maar wil het wel zelf proberen.

Alvast bedankt.

Sander1983

Geplaatst door Sander1983 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt mij een probleem met de ontsteking gezien ook het feit dat het met regen was. Je zou hem eens kunnen laten uitlezen. Volgens mij is dit de Polo 6N motor en daarvan gingen de bougiedoppen en de verdelerkap wel eens stuk of waren heel slecht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.