Seat Inca: Slecht starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Hey,

Ik rij nu een tijdje rond in een inca 1.9D (de ouderwetse diesel ja), hij start niet echt lekker. Als ik s'morgens start na het gloeien, dan moet ik wat gas bij geven om hem fatsoenlijk aan de praat te krijgen, als hij dan aanslaat krijg ik een wolkje grijze/witte rook te zien, en het lijkt heel even of hij op 3 poten loopt, na een paar sec loopt hij weer normaal.

Ik heb de gloeibougies al vervangen, ook alle verstuivers getest... deze hebben allemaal een openingsdruk tussen de 135 en 140 bar, en lekken niet door, dus dit moet goed zijn. Verder rijd hij 1 op 16, is voor een 1.9d heel netjes dacht ik.

Omdat er verder niks bijzonders aan het blok zit vraag ik me af waar ik nog meer naar kan kijken?

Gr Wouter

Jaydeem15209

Geplaatst door Jaydeem15209 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Inca? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gilbert3744 (0), 16 jaar geleden

heb je de spanning van het voorgloeisysteem al nagemeten? Volgens mij moet je hier zoeken vermits hij na enkele seconden alweer goed loopt.

Jaydeem15209 (0), 16 jaar geleden

daar staat gewoon 12.5 volt op, dit heb ik gemeten toen ik de gloeibougies vervangen had, misschien kan ik de amperes nog meten?
Maar als het 25 graden is, moet ik dan nog gloeien? Dan heeft hij hetzelfde euvel namelijk.

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het zou misschien ook een luchtprobleem kunnen zijn. Controleer eens of er ergens lucht in je brandstofsysteem komt (bijvoorbeeld bij het filter).

Jaydeem15209 (0), 16 jaar geleden

Ja ben laatst weer aan de gang gegaan, en de retour leiding trok lucht naar het dieselfilter, wat stukjes slang en wat klemmetjes vervangen en hij start nu weer aardig.

Alleen de startmotor maakt nog een beetje een naar geluid, net of er tanden missen ofzo..... toen ik hem een paar maanden geleden gekocht hebt is er wel een nieuwe opgezet (dit is ook duidelijk te zien), iemand nog een idee?

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

als ik het zo lees staat het spul (timing) van tijd............. is het onderste krukastandwiel niet losgelopen en uitgeslagen ? het ruikt er wel na.....

Gr. paul

Jaydeem15209 (0), 16 jaar geleden

Ehm ja, paultje weet niet of je mijn laatste bericht gelezen hebt maar daar schreef ik dat hij al weer goed start en dat dat door lucht in het systeem kwam.

Gisteravond de starter eraf gehaald, en de starter ziet er nog als nieuw uit, alleen de tanden op het vliegwiel zijn een beetje scherp, zeker beschadigd door de oude starter..... voorlopig niks aan de doen dus, ja de bak er achterweg halen en een ander vliegwiel monteren.... maar dat is me een beetje teveel van het goede.

Gr Wouter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.