Seat Cordoba: slecht stationair en bijna uitvallen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo. Wie kan mij helpen. Mijn opties raken onderhand op. Ik heb een Cordoba 1.4 uit 1994. Motorcode ABD. Mijn probleem is dat als ik de auto koud start , het lijkt alsof hij op 3 poten loopt. Naarmate hij warmer wordt gaat hij beter lopen. Aangekomen op bedrijfstemp loopt hij te laag stationair (+/- 650 rpm) en heeft een stotter. Hij valt dan bijna uit maar wordt net voor uitvallen weer opgepakt , schiet naar 1000 rpm om vervolgens weer normaal stationair te draaien. Dit gebeurd steeds vaker. Ik zie dat de stappenmotor een schokje krijgt waardoor het toerental terugvalt. Het volgende is al vervangen of uitgesloten. Bougies hebben nog geen 10000km gedraaid , bougiekabels , verdelerkap en rotor , carburateur (monopoint) , stappenmotor , kvs temp sensor , ecu open gehad en geen sporen van vocht of corrosie. Is van binnen brandschoon. Bobine is gewisseld met een andere goedwerkende , geen speling op de verdeleras , geen vonkoverslag waargenomen. Ik vermoed zelf dat het motormanagement ergens een verkeerd signaal van krijgt waardoor de stappenmotor "stuipjes" heeft. Hij is ook uitgelezen waarbij geen foutcodes werden gevonden. Behalve dan de eerste van de hall-gever maar dit kwam doordat de motor niet draaide. Daarna met draaiende motor uitgelezen en de fout was weg. Heeft iemand enige ervaring met deze storing ? Ik hoor het graag.

shynisho

Geplaatst door shynisho (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1755) PRO, 8 jaar geleden

Geen vacuum lek , bv . slangetje van rembekrachtiger ?

shynisho (0), 8 jaar geleden

Nope , heb ik ook allemaal gechecked. Als ik het luchtfilterhuis afdek met mijn hand trekt hij volledig vacuum en slaat af. Sist of zuigt ook nergens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.