Seat Cordoba: Spontaan aangaan van de radio/cd speler

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Vanmiddag heb ik gemerkt dat na verwijdering van de sleutel uit het contact van mijn Cordoba, de radio/cd speler na enige tijd (seconden-minuten) spontaan vanzelf weer aangaat.

Als ik de radio vervolgens weer uitzet gaat hij weer vanzelf aan. Om nu maar te voorkomen dat ik morgenvroeg met een lege accu sta, heb ik voorlopig de zekering van de radio/cd er maar even uitgehaalt. Is natuurlijk een tijdelijke oplossing, airco kan immers op die manier ook niet meet bedient worden.

Wie weet me iets meer te vertellen over de oorzaak?

Groeten Rob

robbie12

Geplaatst door robbie12 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Is het een originele radio?
Ik weet dat bij vw touran golf enz.dit probleem ook voorkomt bij de originele radio's,wij vervangen hem dan.

Ricky,

robbie12 (0), 17 jaar geleden

Ricky,

Is inderdaad een seat radio welke voor aanschaf af-fabriek is gemonteerd.
De radio is geintegreerd in een unit waarvan ook de bediening van de airco deel van uitmaakt.
Zou dit dan betekenen dat de hele unit moet worden vervangen?

Groet Rob

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk is de radio een los deel denk ik.
Ik zou even langs de garage rijden om hem uit te laten lezen en kijken op storingen.

Ricky,

Wildeboer (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad, Seat heeft het probleem onderkend (electronica fout)en je kunt via de seatgarage een ruilradio kopen, kost ca € 170, volgens Seat is het niet te repareren.

maar er is een goedkopere oplossing (niet direct gaan lachen) maar als je er een ouderwets cassettebandje indrukt (en er in laat zitten) is het ook verholpen, vraag me niet hoe dat kan, maar bij mij heeft het jaren gewerkt.

Marty2081 (0), 17 jaar geleden

Ik heb op dit moment precies hetzelfde probleem met mijn Ibiza uit 2000. Ik was er al achter dat het komt doordat het systeem om de haverklap een trigger krijgt dat er een casette ingevoerd is. Zelfs als het contact uit is gaat dan de radio aan. Bij mij schakelt hij daarna continu tussen radio en casette... Ook ik heb de zekering er maar uit getrokken, maar ik ga de tip met het continu plaatsen van een casette zeker proberen (ik ga geen 170 euro uitgeven aan een nieuwe radio).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.