Seat Ibiza 1.6: Stank uit kachel/ventilatie systeem

Bouwjaar: 2000

Auto heeft groot stankprobleem gehad door te vol gevuld koelsysteem (en daardoor ontstane overdruk). Systeem is afgetapt en opnieuw gevuld. Geen overdruk meer en koelvloeistof blijft ook op nivo. Grote stank is weg, maar er blijft een lichte stank uit kachel/ventilatie systeem komen (geur lijkt niet uit motor te komen en op die manier het interieur in te komen). Kan er iets aan de kachel of het ventilatie systeem kapot zijn gegaan? (Auto heeft geen airco en interieurfilter is ook vernieuwd.)

Jeroen5346

Geplaatst door Jeroen5346 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

kachelblok lek, als je de kachel vol aanzet zouden je ramen wel eens kunnen beslaan en baggervet worden allen dan moet er water verdwijnen.

Maar, als er een interieurluchtfilter in zit, en dat zou jouw auto best eens kunnen hebben, dan kun je best deze eerst eens vervangen, hij zou wel eens nat kunnen zijn van koelvloeistof dat in de motorruimte rondgespoten heeft, en de stank veroorzaken.

succes

Jeroen5346 (0), 19 jaar geleden

Interieurfilter was al vernieuwd. Ik heb juist het idee dat de koelvloeistof bij de kachel naar buiten is gekomen en dat daar de boel nat is geworden door de overdruk. Of kan dat niet? (Vloeistof blijft nu op peil.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.