Seat Cordoba: start goed blijft een seconde lopen en valt dan uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v aua

heren,

ik heb het volgende probleem met de cordoba uit 2001 met een 1.4 16v aua motor:

auto start perfect blijft een seconde lopen en valt dan direct uit,tijdens het heel veel opnieuw proberen te starten blijft hij af en toe goed lopen totat je hem weer uitzet en weer start dan is de zelfde klacht weer direct terug,esp en storinglampje blijven branden en er zitten dan ook enorm veel dtc"s in zoals misfire cil 1 t/m 4 en hij geeft aan dat injector 1 t/m4 ookniet meedoet, er zat een defectcode in betreft remlichtschakelaar onaannemelijke waarden en iets met de startonderbreker,ik had de klant al gebeld om de reserve sleutel te brengen en om die te gebruiken maar dat hielp ook niet.

nou start ik vanmorgen de auto en hij start goed en loopt goed maar het esp lampje blijft branden en geeft aan dat de brandstofniveau sensor niet goed is,nou vraag ik mij af wat hij bedoeld met een brandstofniveausensor....toch niet de vlotter??

had al zitten rommelen aan het electr deel contactslot en brandstofpomprelais vervangen ook heb ik de zekeringen gecontroleerd maar die zijn allemaal goed..

iemand een idee??

ps lampje van transponder brand niet op het dashboard maar wel als ik de stekker uit de ontvanger trek en start dus hij herkend wel de sleutel lijkt mij

beetje jammer

Geplaatst door beetje jammer (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Henk,

Heb je wat storingscode's ? Als je deze doet wissen, komen ze dan ook allemaal terug ?

beetje jammer (0) PRO, 13 jaar geleden

dag stefan,

wil de storingscodes opzoeken maar zijn allemaal weg na de laatste wis actie en natuurlijk start en loopt hij nu alsof er niets aan de hand is,stuk mee gereden en rijd en reageerd goed,echter ging er onder het rijden het epc lampje aan(niet het motorstoringslampje)toen heb ik hem uitgelezen en toen kreeg ik 2 codes de eerste was 16845 brandstofniveausensorcircuit onwaarschijnlijk signaal p0461(deze blijft trouwens constant aanwezig en valt niet te wissen) en een defectcode op zijn remlichtschakelaar,dus ik een nieuwe remlichtschakelaar erop en na 5x starten ging het lampje ook uit echter na 10 min proefrijden ging hij weer aan,echter viel mij wel op dat er op het rempedaal 2 schakelaars zitten,nou vermoed ik dat de 2de voor de cruise controll is maar dat heeft deze auto niet dus??waar hij dan wel voor is?

ik heb niets gedaan om het eerste probleem te verhelpen maar de klacht lijkt nu opeens verholpen maar weet zeker dat het probleem binnen nu en korte tijd weer terug komt.

wel moet ik erbij vermelden dat ik de computer onder de ruit eruit had gehaald en onbewust op zijn kop had gelegd in mijn werkplaats omdat ik daar mijn twijfels bij had maar dat is een gok van mij dat het misschien de computer is(de computer ziet er wel niet uit want hij zit precies onder de afwatering van de voorruit en was dan ook aardig geoxideerd en best wel wat roest erop.

ben bang dat als ik de auto aan de klant terug geef dat ik hem vandeweek kan ophalen met de afsleper

zegt het jou iets misschien?

gr henk

garage van horne3459 (0) PRO, 13 jaar geleden

Startblokkering gaat er soms niet vanaf,daarom loopt hij wel die ene seconde.
controleer eens de stekker van de leesspoel die op de startblokkeer module zit.

Even de stuurkappem eraf halen.

beetje jammer (0) PRO, 13 jaar geleden

hallo,

had ikook al geprobeerd alle stekkers onder de stuurkappen losgehaald gecontroleerd en weer gemonteerd,de klant kwam zelf met het verhaal dat het motorstoringslampje aanging onder het rijden en de auto bleef gewoon rijden alleen zodra hij hem stilzetten kwam het probleem naar voren,nou ben ik van mening dat als de startblokkering onder het rijden word geactiveerd hij ook onder het rijden zal afslaan of heb ik dat mis?
want als hij eenmaal rijd dan rijd hij gewoon goed maar zodra je hem afzet dan beginnen de problemen

gr henk

garage van horne3459 (0) PRO, 13 jaar geleden

Aan de leesspoel zit een kabel van ongeveer 40cm lang,deze is in de startblokkeer module gestoken,heb je deze ook gehad?

beetje jammer (0) PRO, 13 jaar geleden

dag,
klant belde gisteren hoe het ervoor stond met de auto en ik vertelde hem dat er nu geen problemen waren,hij stelde zelf voor omde auto mee te nemen en in de gaten te houden,zodra de klacht er weer is ga ik die kabel en zijn aansluitingen goed inspecteren,ik begrijp dat u dit ook al een keer heeft meegemaakt?

gr henk

garage van horne3459 (0) PRO, 13 jaar geleden

ja,bij een polo,ik vond toen op een duits vw forum dat deze vaker slecht contact maken.
Bij deze auto de pinnentjes iets strakker gemaakt en probleem was weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.