Seat Ibiza: start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo,

sinds gisteren doet mijn auto raar. ik wilde gister naar mijn werk en mijn auto starte niet. ik heb gelijk de anwb ingeschakeld en volgens hem was mijn batterij leeg.
heel vreemd, want ik heb helemaal niks aangelaten(licht). verder heeft hij mijn batterij gecheckt en was niks mis mee.(heb het nu 2 maanden) helemaal opgeladen gaat de bestuurders deur niet open. zelf kon hij geen oplossing vinden maar heeft wel een paar adressen gegeven waar ik terecht kan.

vandaag wilde ik naar de garage en het start weer niet. het is alsof de batterij weer leeg is en het geeft een tikkend geluid.

wie heeft voor mij tips en misschien een oplossing?

gr Leandro

leandro1984

Geplaatst door leandro1984 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kontroleer of de accuklemmen en polen wel schoon zijn (geen bloemkolen) en of de klemmen goed vast zitten.
Daarna even voltage meten over de accu-polen.

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

snap het niet precies wat heeft de wegenwacht gedaan,? heeft hij hem gestart met zijn start kabels, en toen sloeg de auto aan, daarna heeft hij de accu getest en conclusie was dat de accu oke was. en na een nacht staan is de accu weer leeg (of dat denk je) het kan ook een verbinding of een slechte start motor. de auto kan ook de accu leeg trekken door een verbruiker
gr jan

leandro1984 (0), 14 jaar geleden

precies wat je hier geschreven hebt heeft hij gedaan. en inderdaad, ik denk dat de accu weer leeg is.
mijn start motor is 2 maanden geleden vervangen. ik neem aan dat deze nog goed is:).
ik probeer morgen met start kabels en gelijk naar de garage brengen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heel simpel,

Hang een multimeter op de accu en lees het voltage af, laat iemand starten en kijk hoever hij weg valt, als hij al onder de 10 Volt komt, is of de accu kapot / slecht of er is een lekspanning aanwezig die je accu leegtrekt.

Als hij overgestart is, en je rijd een stuk, heeft de dynamo de accu weer opgeladen zodat je vlak erna geen probleem ondervind maar wel na een nacht te hebben stil gestaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.