Seat Ibiza 2012: Start niet meer, foutcode P0087

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Mijn Seat Ibiza had al enige tijd een probleem. Na een stuk rijden (vaak enkele tientallen kilometers, soms veel sneller en soms veel later) begon het gloeispiraal-lampje te knipperen. Later kwam hier soms het motorindicatielampje bij. De motor bleef verder probleemloos starten en lopen.

Ik heb hem laten uitlezen en dit leverde op dat er een foutcode P0087 optreedt: raildruk te laag. De garage gaf aan dat het kon liggen aan de injectiepomp, injectoren of de druksensor. Omdat het een goedkope klap was zijn de druksensor en het brandstoffilter direct vervangen, maar dit loste het probleem niet op.

Om het verder te achterhalen heb ik zelf een dataloggertje gebouwd met een Raspberry Pi. Ik heb een grafiek bijgesloten van het ritje van ongeveer 40 km waarin de snelheid tegen de brandstofdruk wordt uitgezet. Aan de blauwe lijn rechtsonder is te zien wanneer beide lampjes weer begonnen te branden.

Nu het volgende probleem: sinds afgelopen zaterdag wil de auto opeens helemaal niet meer starten. De startmotor doet z'n werk goed, maar ik hoor geen ontbranding.

Is hier iemand die me een idee kan geven wat ik nog kan doen? De auto is niet veel meer waard dus ik wil er geen duizenden euro's meer tegenaan gooien eigenlijk.

martenjacobs

Geplaatst door martenjacobs , lid sinds 8 maanden geleden

10 Reacties

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

denk toch dat er een verstuiver defect is. demonteren en laten testen.

bert klein PRO, 8 maanden geleden

Gebeurt wel eens dat de Egr hapert of open blijft staan,krijgt de motor geen zuurstof .
Egr pijp vooraan de cijlinderkop naar het inlaatgedeelte loskoppelen ,kijkt of deze nu wel aanslaat
Laat wel gepaard met veel rook en herrie.

martenjacobs, 8 maanden geleden

Bedankt voor beide suggesties. Ik ga het proberen

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

klopt, maar dan is alleen p0087 een beetje vreemd.

bert klein PRO, 8 maanden geleden

Vervuilde injectoren komt vaker voor door brandstof waar veel bio is toegevoegd.
Brandstof filter vervangen twee flesjes Forte diesel injector treadment filter hiermee afvullen rest in de brandstoftank liefst zo weinig brandstof in de tank ,proefrit motor flink op toeren belasten .
Advies premium brandstof tanken.

    Het lastige is dat de motor nu dus helemaal niet meer start, dus de injectoren 'doorspoelen' zal niet gaan. Juist omdat de motor niet start vind ik het zelf vreemd als het aan de injectoren ligt, omdat ik zou verwachten dat-ie dan eerst slecht begint te lopen. De auto liep probleemloos (zou kunnen dat-ie de laatste weken iets lastiger startte, maar dat kan ook met het koudere weer te maken hebben), en zo opeens wil hij helemaal niet meer starten. - martenjacobs, 8 maanden geleden

martenjacobs, 8 maanden geleden

Nog iets dat ik niet snap trouwens: de injectoren nemen toch brandstof uit de common rail en spuiten dat in de cilinders? Hoe zou het dan kunnen dat deze foutcode optreedt (brandstofdruk te laag) als de injectoren verstopt zijn? Als de injectoren verstopt zijn of niet werken zou je toch verwachten dat de druk in de common rail hoog genoeg blijft, maar er geen brandstof in de cilinders komt?

bert klein PRO, 8 maanden geleden

Injectoren raken niet verstopt dichten onjuist af waardoor ze door blijven stromen,en drukverlies in het sijsteem komt.

arjankempeneers PRO, 8 maanden geleden

Of er zit slijpsel van de HD pomp in het systeem.

martenjacobs, 8 maanden geleden

Ik heb wat nieuwe informatie. Zonet heb ik nog eens geprobeerd de auto te starten en dat lukte nu ineens. Hij klinkt niet echt lekker, en daar heb ik een filmpje van gemaakt. Wellicht dat jullie hier wat uit kunnen halen dat ik er niet in hoor: https://youtu.be/lW_lLuw3iRw

arjankempeneers PRO, 8 maanden geleden

Zou drukregelaar eens demonteren en kijken of er slijpsel waarneembaar is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.