SEAT Ibiza SC 2010: Olie lekkage na nieuwe kettingset

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CGP, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 44

Goedendag forumleden, even een korte voorstelling ivo roovers uit dordrecht en ik heb een probleem met onze seat ibiza.

Twee weken geleden ging het motormanagement lampje oranje branden, en wij merkte aanzienlijk krachtverlies in de motor. We hebben de auto naar de garage gebracht en deze heeft hem uitgelezen. Hierbij zijn de volgende reparaties uitgevoerd, de Map sensor, nokkenassensor, bougies en het oliefilter zijn allemaal vervangen en er is nieuwe olie ingegaan.

Wij hebben de auto opgehaald en de volgende dag kwam wederom het motormanagement lampje in. Wij hebben hem toen wederom naar de desbetreffende garage gebracht. Vervolgens worden wij gebeld dat hij de auto op de brug wou rijden en er een hoop herrie en geratel te horen was. De ketting geleider bleek gebroken te zijn door slijtage van de ketting. Hierna is er een nieuwe kettingset opgegaan en zijn er 6 inlaat 6 uitlaatkleppen vervangen ook is er nieuwe koelvloeistof en okie ingegaan. Een flinke kostenpost. Maar de auto deed het weer. Wij vervolgens rijden en 1 week later staat mijn vriendin langs de weg want het olie waarschuwingslampje kwam rood in. Wij hebben toen de olie bijgevuld en de auto naar de garage gebracht. Nu heeft hij alles weer opgemaakt en gekeken. En zegt hij dat er een scheur in de cilinder zit doordat de ketting geleider kapot ging en alles dus is gaan slippen. Hij beweert dat dit bijna altijd voorkomt als dat gebeurd bij dit type motor.

Mijn vraag is dus, zijn er hier ervaringen mee?? Of denken jullie dat het meer onkundig handelen is geweest? De olie komt er bij de uitlaat uit. Voor de rest is er uitwendig geen lekkage te zien. Het betreft een 1.2 cgpb motor zonder turbo.

Wat moeten we nu doen?

Ivo roovers

Geplaatst door Ivo roovers (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.