SEAT Ibiza 2009: Uitlaatgascontrolesysteem lampje

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BXW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

Sinds kort blijft het oranje motor lampje branden. Kan gewoon rijden, er lijkt niets aan de hand. De dealer kon na uitlezen niets bijzonders vinden. Het enige wat mij opvalt is dat als ik de motor uitzet en de sleutel uit het contact heb, de motor nog enkele seconden blijft draaien. Dit gebeurt alleen bij een warme motor. Wat zou dit kunnen zijn?

Guidot

Geplaatst door Guidot , lid sinds 10 maanden geleden

6 Reacties

oldford PRO, 10 maanden geleden

Wat waren de uitgelezen foutcode(s)? Exacte tekst en/of nummer indien mogelijk.

    De eerste keer dat het gebeurde heeft de ANWB de auto uitgelezen. Die zag een storing: geen communicatie met ABS systeem. Ik weet de code even niet meer. Lampje was daarna uit, geen problemen meer. Daarna wel door de dealer uit laten lezen maar kon niets vinden. Nu brandt het lampje weer met het uitzet probleem. Ik ga zo wederom naar de dealer en zal vragen naar de exacte codes. - Guidot, 10 maanden geleden

Guidot, 10 maanden geleden

Dealer heeft m uitgelezen maar kon geen nieuwe storingen vinden. Ik ben er van overtuigd dat het zich weer gaat voordoen, heb nu met de dealer afgesproken dat ik m dan met draaiende motor neerzet zodat hij het zelf kan zien en ervaren. Ondertussen word ik voor gek verklaard dat het onmogelijk is dat als de sleutel uit het contact is de motor nog even blijft draaien.
Het lijkt wel een beetje op "na dieselen".😖

oldford PRO, 10 maanden geleden

De storing "geen communicatie met ABS systeem" wijst op een probleem met de Can-bus.
Dat zijn lastige storingen om te vinden, zeker als ze maar af en toe optreden.
Ik zou beginnen met het controleren van de stekkers van het ABS-syteem op corrosie.

Guidot, 10 maanden geleden

Ga gelijk beginnen. Dank.
Er is mij ook al verteld dat dit het "hoeren" lampje is. 1001 mogelijke oorzaken. 😖

oldford PRO, 10 maanden geleden

Misschien dat de dealer ook gelijk een melding naar de importeur kan laten uitgaan, dat de software voor deze motor zich niet gedraagd zoals dat wettelijk verplicht is.
Foutmeldingen mogen niet zomaar verdwijnen als het contact wordt uit- en aangezet, ook al is de fout op dat moment opgeheven. Volgens de EOBD-regels moet het lampje nog minstens na 3 motorstarts branden nadat de fout is opgeheven. De foutcode moet daarna nog 37 motorstarts bewaard blijven voordat deze verwijderd mag worden.

Guidot, 10 maanden geleden

Handig om te weten, dank je. Ik ga er van uit dat de dealer niets voor mij achter houdt maar ik zal m hier toch even op wijzen. Het zou wel heel toevallig zijn dat ik hier een zeer uniek probleem zou hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.