SEAT Ibiza ST 2011: Startprobleem

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CGG, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

Als de koude auto na het starten slechts een kleine afstand ( een tiental meters ) heeft gereden , wil hij de volgende dag bijna niet starten ( aanslaan ) . Hij heeft dit een keer eerder gehad . De wegenwacht vertelde dat dit wel eens vaker bij dit type auto gebeurde na een ( te ) klein stukje te hebben gereden .
Vragen : hoe kan dit ?
is er misschien een oplossing om dit te verhelpen ?

poors

Geplaatst door poors , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Auto verzuipt , bij de koude start wordt er veel brandstof ingespoten , dit is dan niet volledig verbrand en zit dan nog in de motor, de volgende keer komt er weet een plons brandstof bij in , dat krijgt hij dan niet weg is het vermoeden .
Klein stukje verplaatsen vermijden , lijkt mij wel mogelijk , waarom zo een klein stukje verplaatsen ?

Beste antwoord, geplaatst door poors, 2 weken geleden

Het probleem kan kennelijk niet verholpen worden , alleen voorkomen door er een klein stukje mee te rijden zodat er geen onverbrande brandstof achterblijft.
Soms moet er van auto gewisseld worden ivm laden / lossen . Dit is een verplaatsing van zo'n 20 meter .
De andere auto heeft hier geen last van , net zoals diverse auto's van andere merken .
Bedankt voor de info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza ST of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.