Seat Toledo: start probleem

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Als motor een nacht heeft stil gestaan start auto pas na minimum 1 minuut aan één stuk te starten. De diesel loopt namelijk terug naar de brandstof tank. En er komt lucht in de toevoerleiding. Wat is hier eigenlijk aan de hand? Zit er ergens een terugslagklepje of niet?

h.lemmens

Geplaatst door h.lemmens (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee, dat kun je er wel tussen zetten. Maar beter is het luchtlek op te sporen. Op het brandstoffilter of aan de pomp, bijvoorbeeld.

h.lemmens (0), 17 jaar geleden

Thijs, Ik heb het vermoeden dat ik het gevonden heb. Er was een vochtig plekje aan één van de injectoren. Hier is waarschijnlijk een lekje aan het rubberslangetje wat de injektoren met elkaar verbind. Gisteravond heb ik er een stukje afgeknipt. Vanmorgen starte hij probleemloos.

Thijs11395 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ha, de retourleidingen dus. Dat komt meer voor (maar vaker bij Opel). Ik zou zeggen, haal een stukje slang bij de onderdelenzaak en vervang ze allemaal maar, dan verrast de rest je ook niet. Tien minuten werk en een paar euro.

h.lemmens (0), 17 jaar geleden

ga ik zeker doen bedankt en prettige dag nog

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.