Seat Ibiza: Start problemen en knipperend olie lampje

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Sinds een weekje zit ik met een vrij vaag, en storend probleem waardoor ik niet meer op mijn wagen kan vertrouwen.

Af en toe, zodra ik de wagen gestart heb (Wat prima gaat, gloeien en lopen op een normaal toerental) blijft mijn olie lampje knipperen. Dit is vrij stug, aangezien er voldoende olie in de motor zit. Op het pijlstok staat hij op zijn max.
Als het lampje blijft flikkeren, zet ik de motor maar weer uit en probleem ik hem weer opnieuw te starten. Echter gaat dit nu niet meer. Als ik de contact sleutel weer omdraai gloeit de motor niet meer voor, zodra ik hem toch probeer te starten gaat af en toe het olie lampje knipperen (Dit is niet altijd het geval). Je hoort dat de startmotor draaien, en de accu is ook prima in orde.

Met een beetje geluk, start hij binnen 30min weer. Echter los ik dit op door een de motorkap een keer dicht te gooien (Wat een niet altijd help)

De garage kon niks vinden, want dat soort problemen heb je natuurlijk alleen maar als je ergens ver van huis staat en nooit als je bij de garage staat. Op mijn verzoek is er al een nieuwe olie druk sensor ingekomen, echter dit heeft ook niet geholpen.

Vorig jaar oktober/november is er nieuwe olie (10W40), lucht, en olie filter ingegaan.


Alvast bedankt!

Jeroenz1990

Geplaatst door Jeroenz1990 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Audidriver73 (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt een beetje op contactslot probleem maar waarom dan olielampje gaat knipperen is me een raadsel.

Ik weet wel dat er ooit eens iets geweest is met een aansluiting op de dynamo, hierdoor zou olielampje ook gaan knipperen maar hoe dat precies zat weet ik niet meer, is al tijdje geleden dat ik hier eens van gehoord had.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.