Seat Mii 2013: start stop lampje knippert

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 44

Hallo
Het start stop lampje knippert en volgens handleiding is het dan niet beschikbaar. We kunnen wel start stop uitzetten.
Gebeurde bij parkeren daarna niet met auto gereden wel 2 maal gestart.
Hoe is dit zelf op te lossen b.v. accu pool even 10 seconden los zodat er misschien gereset word of wat kan oorzaak zijn en wat zou garage hierbij doen.
Bedankt vast Arie

buggyman63

Geplaatst door buggyman63 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Mii? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

Dat het lampje knippert is normaal , de accu is niet vol genoeg , er staan teveel verbruikers aan , het is te koud , motor nog niet op temperatuur , accu slecht , zo een paar redenen waarom dat start stop niet werkt , zou beginnen met de accu te laten testen .

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Of gewoon uitzetten.Dit systeem is korte termijn politiek.Heeft echter niets met het milieu te maken.In tegendeel.Op de wat langere termijn doet het het milieu wel schade.Te denken hierbij valt aan,snellere vervanging /slijtage van : accu,dynamo, krukaslagers,nokkenas lagers etc.Door het vele starten krijgen die veel te verduren.Dat weegt niet op tegen die paar centen aan brandstof.
Ik heb hem uit gezet.
Ferry

    Helemaal mee eens, ik heb het ook op mijn vw transporter en seat ibiza permanent laten uitschakelen (tijdens chip tuning). - Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

buggyman63 (0), 4 jaar geleden

Bedankt voor de berichten had accu spanning gemeten was 12,3 moet volgens mij hoger zijn toch??
Rond de 12.7 12.8 hij laad goed bij. Even goed stuk gereden en lampje is nu uit.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

12.7 is te weinig.Laat je accu even doormeten bij een automaterialenzaak.Doen zij gratis.Tevens ben ik benieuwd of je het systeem blijft gebruiken.
Ferry

    12,7 is als de motor draait te weinig, maar ik vermoed dat hier de accu in rust bij motor uit bedoeld wordt.
    En dan is 12,7 NIET te laag. - oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

buggyman63 (0), 4 jaar geleden

Accu was bij motor uit draaiende motor netjes 14,2. Kan ik het systeem uitschakelen dan moet hem dan handmatig uitzetten na het starten ?

Audidriver73 (0) PRO, 4 jaar geleden

De meeste tuners kunnen het start-stop permanent uitschakelen, heb ik ook bij mijn seat ibiza laten doen samen het de chiptuning.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Mii of stel zelf een nieuwe vraag.