Seat Ibiza: Startmotor slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI/ASV

Sinds paar dagen heb ik het volgende probleem (weer).
Als ik wil starten klikt het relais op de startmotor (Het lijkt er dus wel op dat de motor inspoort), maar de startmotor gaat niet draaien.
De eerste twee keer dat dit probleem zich nu voordeed kon ik het oplossen door de auto in z'n versnelling te zetten en even iets te duwen waardoor motor iets verdraaide (of bewoog?) en dan pakte de startmotor wel (en startmotor draait dan als een zonnetje rond en motor pakt gelijk op). Nu helpt dit ook niet meer. Een aantal keer contact aan/uit alsook het kloppen op de startmotor/relais heeft in het verleden (bij vorige startmotoren) af en toe geholpen, maar helpt nu niet.
Heb een extra massa kabel gebruikt van een ander punt op de versnellingsbak direct naar min van de accu, maar haalde niets uit.
Auto aanduwen/slepen werkt wel en motor pakt normaal op.
Startmotor is simpel qua aansluiting: 1 constante plus op relais en 1 enkel dradige stekker op relais (stuursignaal).

Accu en huidige startmotor zitten net 3 maanden op de auto, omdat ik tijdens de kou in december exact hetzelfde probleem had. De startmotor die ik toen heb vervangen zat er ook net 2,5 jaar op omdat toen exact hetzelfde probleem zich voordeed.
Ik begin te vermoeden dat er misschien wat anders aan de hand is, maar heb geen idee wat.

Het probleem doet zich niet constant voor maar wordt wel erger. Er gaan verder geen lampjes branden/knipperen en heb de computer niet uit laten lezen op storingen.

arjan600

Geplaatst door arjan600 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arjankempeneers (0) PRO, 13 jaar geleden

Tijdens de storing op de dikke pluskabel meten op relais ingang en uitgang. Dan weet je of je hier spanning hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.