Seat Toledo: Sterk geluid stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1992

We hebben een oude, prima Toledo. Helaas begint bij bijv. het inparkeren ons beessie steeds meer geluid te maken. Ook moet ik steeds vaker de olie bijvullen. Is er een samenhang of zijn het twee losse punten?

B.v.d.

Michael Boerop

MichaelBoerop

Geplaatst door MichaelBoerop (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het geluid bij het inparkeren is de pomp van de stuurbekrachtiging. Dat geluid is altijd even erg of wordt het weer normaal als het peil van de stuurbekr. olie weer goed is?

Ik neem aan dat je met 'olie bijvullen' het dus over je stuurbekr. hebt.

Blijft het geluid hard, zelfs al is je systeem op peil en moet je dat regelmatig alsnog bijvullen dan is er een lek in je systeem en heeft het systeem waarschijnlijk met te laag niveau gedraaid en is de pomp erdoor beschadigd.

Prijzige reparatie, werk is niet te ingewikkeld als ik me de VW motoren voor de geest kan halen.

Als de 'olie' die je beschrijft motorolie is dan ligt het er sterk aan hoeveel en hoevaak je moet bijvullen. En of er lekkages zijn. Soms staat in het instruktieboekje wat een acceptabel olieverbruik is.

MichaelBoerop (0), 18 jaar geleden

Ja, ik zag, na bestuderen van het boekje, dat het peil van de hydraulische olie te laag is, bij draaiende motor. Als ik hydraulisch olie koop, kan ik dat zelf bijvulllen?

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja hoor. Stuur in de middenstand, niveau tot max bijvullen (koud), starten en even laten lopen, stuur een paar keer van max L naar max R draaien, terug naar de middenstand en zien of het peil goed blijft. LET GOED OP dat je de juiste olie gebruikt. liefst alleen het type dat in het boekje staat. Er zijn namelijk verschillende soorten in omloop en oudere systemen hebben wel eens moeite met een nieuwer soort olie, denk dan aan de afdichtingen. Instructieboekje moet dat ook wel aangeven op zich.

Bij twijfel; naar de garage.. doen het meestal ter plekke en zullen je hiervoor geen superfactuur geven.

Good luck!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.