Seat Alhambra: TDI 265000 km tikt na volledig opwarmen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 85 KW

Hallo,

Ik heb een alhambra uit 1999 met een 85KW TDI motor erin 260000 km op de klok. Tot nog toe heeft het blokje altijd perfect gelopen zonder enig probleem of bij geluid. Nu heb ik sinds een maand een tik in het blok zitten. Er is totaal geen sprake van vermogens verlies of zwarte rook e.d.

Het gekke is, dat de tik alleen hoorbaar wordt als de motor goed warm is. Na een koude start loopt de motor gewoon perfect en zonder enig bijgeluid. Pas als de boord computer een olie temperatuur aangeeft van tussen de 90 en 100 graden wordt de tik hoorbaar. na een minuut of 10 sturen dus.

Alle "tik" problemen die ik heb kunnen vinden op dit forum tikten ook en vooral bij een koude motor. Gaat het hier ook om versleten kleppen / stoters, of heeft iemand hier andere gedachten bij ?

gr

Arjen

Bikkie1

Geplaatst door Bikkie1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Arjen

Geluiden zijn altijd moeilijk in te schatten achter de pc..heb je enig idee waar je die 'tik' het beste hoort ? bij het kleppendeksel,bij de verstuivers of onder in het blok o.i.d.

Gr Stefan

Bikkie1 (0), 14 jaar geleden

Stefan,

Zojuist nog ff goed geluisterd, aan de zijkanten van de auto klinkt de tik het hardst. Als je boven het blok gaat hangen bij de kleppen deksel en inspuiters, gaat de tik verloren in de rest van het motor geluid. Ik heb dus de indruk dat de tik meer van onderen uit komt.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Arjen

bjorn79 (0), 14 jaar geleden

klinkt als een klepenstoter die vuil is of versleten is.

spoel de motor eens.

gooi er een halve liter ATF olie in, en rij 150km ongeveer, ververs de olie en filter en gebruik 5w30 olie.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou als ik jou was als eerste voordat je wat gaat doen even langs de garage/dealer rijden om het hun te laten horen.

Bikkie1 (0), 14 jaar geleden

Gisteren ff bij de garage langs geweest. De katalysator is in ieder geval lek volgens de monteur en het getik komt dan ook daarvandaan. Hij sloot de kleppen en de inspuiters vrijwel direct uit ivm de plaats waar het geluid vandaan komt.

Ook was volgens hem het uitlaatspruitstuk niet meer helemaal goed.

Nou heb ik redelijk veel ervaring met lekke uitlaten / katalysatoren :~ maar dit tikken heb ik nog nooit gehoord, het komt mij iets vreemd voor.

Arjen

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Bikkie1]Nou heb ik redelijk veel ervaring met lekke uitlaten / katalysatoren :~ maar dit tikken heb ik nog nooit gehoord, het komt mij iets vreemd voor[/quote]
Waarschijnlijk heb je iets te weinig ervaring hierin, maar het is inderdaad mogelijk.......

Gr. paul

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt op tikken,maar zijn gewoon de uitlaatgassen die tussen een (bijvoorbeeld scheur) in uitlaatspruitstuk blazen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.