Seat Alhambra: Trekhaak

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 L

Ik heb toen de auto nieuw was een trekhaak aangesloten. De gewoonte was toen tak bij het achtelicht de nodige draadjes af. Heb nu een nieuwe caravan gekocht . Heb nu het volgende probleem . Tijdens het rijden met licht gaan de zekeringen van de auto stuk 7,5 A Ook de stoplichtzekering gaat stuk 10 A.
De nieuwe caravan heeft wel veel meer licht rondom dan de oude, die had alleen maar 2 stoplicht 10 W en 4 stadslicht 5 W
Mijn vraag nu wat is wijs om te doen ?
Bijvoorbaat dank

pad

Geplaatst door pad (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

zwaardere zekering proberen 20 of 25 A als deze er weer uitgaat heb je denk ik kortsluiting

pad (0), 14 jaar geleden

Hoi Robby
Heb zwaardere geprobeerd dan gaan ze er niet uit, volgens mij zit het probleem in de dunne draadjes, zo op het oog 1 of minder kwadraat . Heb ook al gekeken om nieuwe draajes van 1 1/2 kwadraat te leggen maar kan niet aan de achterkant van de zekeringen komen.
Misschien weet iemand een eenvoudiger oplossing.
Groet
Peter

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

verlichting relais laten schakelen
en dat relais de verlichting aan /uit zetten

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

als jij zwaardere zekeringen gebruikt en deze gaan er niet uit is het toch goed,die 20A zekeringen zijn dunner als jou dunste draadjes

pad (0), 14 jaar geleden

Ik ga morgen eens bij de dealer praten wat hij weet, maar ik denk dat ik voor de verlichtings relais ga ,dat spreekt me wel aan.
Ik heb het vermoeden dat als ik 20 A zekeringen gebruik er niet veel draad overblijft, dan is alles aan elkaar gesmolten.

Groet
Peter

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een zwaardere zekering plaatsen lijkt me niet het beste idee,daarbij los je het probleem niet op maar omzeil je het,en daarbij loop je de kans dat de kabels gaan smeulen ipv dat de zekering springt..en dat wil je ook niet hebben..

Gr Stefan

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

de zekeringen die er nu inzitten zijn gebaseerd op origineel,nu ga jij wat veranderen meer verbruikers in dit geval, dan kun je toch gewoon de zekering wat veranderen er smeult helemaal niks als jij de zekering wat zwaarder pakt.

pad (0), 14 jaar geleden

Beste mensen

Probeem als volgt opgelost.

3 apparte draden vanaf de accu naar achter. ieder gezekerd met 7,5 A .
vandaar via relais naar trekhaak.
bedankt voor jullie inbreng en meedenken.
Groet
Peter

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=robby10030]de zekeringen die er nu inzitten zijn gebaseerd op origineel,nu ga jij wat veranderen meer verbruikers in dit geval, dan kun je toch gewoon de zekering wat veranderen er smeult helemaal niks als jij de zekering wat zwaarder pakt.[/quote]
gevaarlijke uitspraak !!

Zekering moet de zwakste schakel blijven, doe je er een zwaardere zekering in, heb je die zekerheid niet !!

En ja, meestal gaat het goed...............................................

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.