Seat Marbella: Temparatuurslampje blijft branden

Bouwjaar: 1990

Hallo bij deze marbella blijft de tempertuurs lampje branden. De Kachel geeft wel gwoon warme lucht dus ik denk niet dat het de koppaking is. Iemand een idee.

Speedy11018

Geplaatst door Speedy11018 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

Als je motor niet heet loopt zou de temperatuursensor gewoon defect kunnen zijn, of anders sluiting in de bedrading. Als bij koude motor - bijv. nog voordat je 'm start 's morgens - de lamp ook al brandt kun je kijken of de sensor stuk is door de draad die erop zit even los te maken. Lampje zou dan uit moeten gaan.

Speedy11018 (0), 19 jaar geleden

ik heb net de stekker eruit getrokken maar toen was ie gewoon uit. Volgens mij wordt ie bij de radiator heet en werkt de fin mischien niet. Heb de stekker eruit gehaald en hem doorverbonden en toen deed ie het dus ik denk dat het de sensor is waar die stekker op zit. Klopt het als de motor warm is en je dan de radiator dop eraf haal dat er dan een wit laagje eruit komt? Of betekent dat iets ergs.

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

Je koelfan zou aan moeten slaan als de zaak lekker op temperatuur is, als hij dat niet doet is die sensor die in de radiator zit waarschijnlijk kaduuk. Dat daarna de motortemperatuur oploopt en 't lampje aangaat is dan min of meer logisch. Witte prut in je koelvloeistof? Dat zou eventueel een lekke koppakking kunnen zijn en da's dus erg. In de gaten houden voorlopig en kijken of 't niet erger wordt. Kijk ook eens naar de olievuldop of daar witte smurrie aan hangt. Ook een teken...
Succes ermee!

Speedy11018 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor je reactie het was niet de sensor van de radiator waarschijnlijk is het toch me termostaat. Nou had ik me sensor van de motor er ook even uitgehaald en toen ik hem erweer in deed scheurde me Kop. Ik moet dus nu me kop gaan vervangen heeft iemand nog info daar over het liefst zoveel mogenlijk. Ik ga het zaterdag doen heb de sloop al gebeld en die hadden nog een paar koppen liggen. Weet iemand hoe je het beste kan controleren of die kop nog goed is of niet. Graag ook info over momenten enz werkvolgorde en wat je het beste met de kleppen kan doen(met rust laten of opschuren en hoe doe je dat dan.)Weet iemand een site waar je tekeningen of foto`s kan krijgen.Ik hoor ht graag van iemand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.