Seat Arosa: Temperatuursensor probleem?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo,

Al geruime tijd hebben we problemen met onze Seat Arosa,

De auto wilde soms (voornamelijk bij koude motor) niet aanslaan (startmotor draaide wel). En sloeg onder het rijden soms af als de koppeling werd ingetrapt.
Inmiddels is het ontstekingshuis vervangen (incl. hall gever, rotor, verdeelkap) alsmede de bougies vervangen. Dit probleem is nu opgelost.

Wel blijven er nog problemen met deze auto. In het verleden kon ongeveer 500 km op een volle tank worden gereden, dit is nu iets minder dan 400km. Verdere constateringen zijn: temperatuurmeter op dashboard komt niet hoger dan ongeveer 70 graden, ook niet op de snelweg en de auto uitgelezen met Vagcom geeft de volgende storing als de auto op contact staat en niet loopt:

-------------------------------------
Address 17: Instruments
Control Module Part Number: 6H0 919 860
Component and/or Version: KOMBIINSTRUMENT MMO V10
Software Coding: 00141
Work Shop Code: WSC 17506
1 Fault Found

01039 - Coolant Temperature Sensor (G2)
64-10 - Not Currently Testable - Intermittent
-------------------------------------
Als ik de storing reset komt hij gelijk weer terug. Als ik de motor start en dan de storing reset komt hij niet meer terug totdat ik de motor weer uitzet. Als ik de auto op contact zet, is de storing weer aanwezig.

Kennen jullie bovenstaand verschijnsel? Normaal gesproken zou ik de thermostaat alsmede de temperatuursensor vervangen, maar voor deze auto willen we de komende tijd minimaal investeren / uitgeven. Is het raadzaam om de temp.sensor te vervangen en dan kijken wat dit met de temperatuur op het dashboard doet? Of zou de sensor wel goed zijn, maar dit aan de thermostaat liggen (al is het dan wel vreemd dat de fout code steeds terugkomt).

groeten

dennis1979

Geplaatst door dennis1979 , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

karel123 PRO, 10 jaar geleden

temp sensor vernieuwen gaan met bosjes kapot

dennis1979, 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat ik deze binnenkort maar eens ga vervangen.

check

Beste antwoord, geplaatst door dennis1979, 8 jaar geleden

Even een terugkoppeling,

De auto heeft sindsdien tot eind 2013 het prima gedaan (temperatuursensor + 1 bougiekabel vervangen).

Dit probleem is hiermee opgelos! Inmiddels is er wel een nieuw probleem opgetreden met deze auto, hiervoor maak ik een nieuw onderwerp aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.