Seat Arosa 1.4 mpi: tikkend geluid

Bouwjaar: 2000

Kan iemand mij vertellen wat dat tikkende geluid is bij mijn arosa? Heb hem net gekocht en rijd er nu een maandje in en nu hoor ik een tikkend geluid bij de motor als die stationair loopt. Geef ik een klein beetje gas is het helemaal weg. Het is dus alleen als die stationair loopt. Hij loopt voor de rest als een zonnetje.
Groet Rogier

rogieriekierie

Geplaatst door rogieriekierie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Maarten6789 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk niets aan de hand...kan het niet horen vanaf hier, hoogstwaarschijlijk de verstuivers die je hoort openen en sluiten

rogieriekierie (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie als het de verstuivers zijn kan ik hier wat aan doen? En kan het tikkende geluid niet de kleppen zijn?? Volgens mij niet want je hoort het niet als je rijd en in ze vrij gas geeft. groet

ricardo9623 (0), 19 jaar geleden

Het is heel moeilijk om tikkende geluiden op afstand te beoordelen. Als het geluid in de auto niet duidelijk hoorbaar is en alleen met geopende kap vlak bij de motor, dan zijn het de injektoren. Dit is een normaal verschijnsel. Als het de klepsroters zouden zijn dan hoor je die duidelijk in de auto ook met motorkap dicht.

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

bij de arosa zijn mij 2 mogelijkheden voor tikgeluiden bekend zonder dat de auto als een krant loopt.

1 de verstuivers
2 de zuigers.

aangezien het geluid weg is als je gas geeft kunnen we de zuigers wel weglaten.

niets aan de hand dus, aangezien dit een eigenschap is van de arosa.

mvg

rogieriekierie (0), 19 jaar geleden

Hoi blijegeit!
Mijn dank is groot voor je antwoord. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk ook de verstuivers zijn. Hetzelfde geluid heb ik ook bij andere arosa's gehoord en ik heb hem laten testen bij de seat dealer op de computer. Trouwens weer netjes geholpen kosteloos. Alles loopt dus als een zonnetje en inmiddels alweer 25000 kilometers meer mee gereden en niks aan het handje. Dus wat mij betreft probleem opgelost! Mijn dank weer aan iedereen.

frens (0) PRO, 19 jaar geleden

versnellings bak ik dacht eerst ook dat het de injectors zijn of de zuiger maar het was de spelling op de koppellingsplaat

rogieriekierie (0), 19 jaar geleden

Hoi Frens jij hebt toch weer een andere visie op het tikkende geluid. Kan je mij vertellen hoe kan kijken of ik ook speling op de koppelingsplaat heb??? Alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.