Seat Cordoba: Tover-achterruitewisser

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hallo,

Van mijn Cordoba Vario 1.6i SXE uit 99 heeft de achterruitewisser kuren. Gaat soms spontaan aan na het starten en blijft dan vrolijk zwiepen. Corrigeren met de schakelaar helpt niet. Er zit geen regensensor op (goh zeg...). Dus bij elk weertype doet hij dit. Remedie is de achterklep te openen en weer te sluiten en in vele gevallen helpt dit en reageert de wisser weer op het ruitewisserpookje aan het stuur of stopt spontaan. Dus het moet in de elektriek zitten. Het derde remlicht doet het bijv ook niet, krijgt geen prik heb ik al geconstateerd. Kentekenplaatverlichting werkt naar behoren, net als het slot (hoewel dit soms een beetje lastig gaat, maar goed).

Hoe dit aan te pakken? Welke draadboom moet ik hebben? Bovenaan de klep links en rechts zit een toevoer aan stroomdraden. Richting de achterlichtunits.
Wie weet raad? Alternatief is bij de wissermotor te komen achter de bekleding van de klep en een draad door te knippen zodat de motor het niet meer doet, maar dat vind ik geen leuke oplossing. Maar wel afdoende :)

Alvast bedankt voor de tips!

Aldron

Geplaatst door Aldron (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (485), 12 jaar geleden

Controleer de kabel doorvoer eens (van carrosserie naar achterklep) , zit daar waarschijnlijk een open verbinding tussen de kabels onderling ,
zeker omdat de ruitenwisser weer normaal werkt als je de achterklep geopent en gesloten hebt .

of je de linkse of de rechtse doorvoer moet hebben kun je controleren door de draden (kleuren) van je ruiten wisser motor te volgen ,
indien nodig de rubber (tape) van de kabel doorvoer voorzichtig losmaken of open snijden met een mesje o.i. , zodat de draden en kleuren zichtbaar worden,
daarna ff meten en kijken welke draad (draden) er beschadigt zijn .

p.s. Als je z.g. contact blokjes tussen de sponning van je achterklep hebt , controleer die dan ook ff op beschadigingen en/ of slijtage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.