Seat Toledo: Trekt niet goed meer op...

Bouwjaar: 2001

(ik heb het eerst per ongeluk bij professionals gepost(2x..), waarvoor mijn excuses...)Mijn toledo tdi(110) trekt zeer slecht met koude motor, ook met warme motor begint hij pas op later toerental(3000rpm) te accelereren, ik dacht dus luchtmassameter(valt ook steeds in "veilige modus"), maar na een uitmeting schijnt er een probleem te zijn met de turbo(variabele schroeven vast of zoiets...)Dit zou moeten vervangen worden door een speciale "kit" volgens de garagist(400 euro), want proper maken brengt slechts soelaas voor een paar 1000km(volgens hem)Ik had echter hiervoor een 110pk ibiza(bwj. 1998), waar ik hetzelfde probleem mee had, deze is destijds wel gereinigd(100 euro) en ik heb daar de daaropvolgende 100000km geen problemen mee gehad(toen verkocht), word ik hier "geript" of gaat het hier over een ander type tdi? De vorige garagist is helaas gestopt....

Wiezeke

Geplaatst door Wiezeke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Iedereen handelt naar zijn ervaring.Onze ervaring is dat gangbaar maken wel degelijk een goede oplossing is voor een langere tijd.

Wiezeke (0), 19 jaar geleden

Ik heb ondertussen de turbo laten reinigen, EGR klep is afgesloten, was nog niet veel beter, dus luchtmassameter vervangen, toen liep hij wel goed, maar wanneer ik in 5de versnelling vol gas geef, valt bij 120 km/u(ongeveer 2500 rpm) de motor nog steeds in veiligheid(er staat een psi powerbox op de wagen)...Dealer heeft een flesje bij de diesel gegoten om te reinigen, ik twijfel of dit het probleem oplost, indien niet, zal het een ruilturbo worden, zegt hij, maar de turbo werkt nu toch, motor pakt op vanaf 1500 rpm en trekt steeds stevig door, alleen dus dat probleempje bij volgas in 5de....Kent iemand het probleem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.