Seat Alhambra: twijfel aan eeverlies van vermogen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 TDI motor AUY

Hallo iedereen,

ik heb sinds een paar maanden volgend probleem; (de wagen heeft 118097Km )

Na een lange of korte rit heb ik verlies van vermogen, de turbo schijnt dan niet meer te werken en ik kan ongeveer 100/ 110 KM/ uur aanhouden.
Als ik dan effen de motor afzet en terug aanzet heb ik terug normaal vermogen.

Ik heb dergelijk probleem hier en daar op forums gelezen maar ik twijfel aan de juiste voogestelde oplossing voor mijn probleem omdat er verschillende voorstellen en moelijkheden zijn.

wat mijn probleem betreft heb ik reeds de EGR klep gereinigd die redelik aangeladen was.

Dank bij voorbaat voor uw hulp en suggesties.

coverbak661

Geplaatst door coverbak661 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Terug komen van vermogen na een herstart wijst op noodloop. Al eens foutcodes laten uitlezen?

coverbak661 (0), 12 jaar geleden

Hello Oldford,

Dank voor je reactie,
Neen ik heb de foutcodes nog niet laten uitlezen, er word daarover ook zoveel twijfefs over geschreven in de verschillende forums, vervangen van onderdelen die in feite niet nodig waren maar waarvoor je telken wel moet betalen.

Klein voorbeeltje ,mijn vroeger fiat Ulysse had een probleem met airco, 4 x bij officieel FIAT verdeler binnengedaan, het was een dichting zonder resultaat? achteraf was het een slang ? na test met speciala detectie apparaat zou het waarshijnlijk de verdamper kunnen zijn.De allerlaatse maal moest ik de wagen 2 a 3 dagen binnen laten ze zouden een ingrijpende demontage maken om bij de verschillende onderdelen te kunnen geraken .Hiervoor heb ik bedant .Toataal der kosten om en bij de 500€, en de airco werkte nog niet.ik heb achteraf de wagen verkocht gezien de herstalling kosten tussen de 1500 a 2000 € zouden kunnen zijn.
u begrijpt dat ik voor het ogenblik een zo dicht mogelijk benaderende oplossing zou willen vinden voor ik bij de garages begin.ik ben zelf Automekanieker maar heb de dieselversies en de huidige elektronika niet meer gevolgd.

Toch dank voor uw raad

coverbak661

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.