Seat Alhambra: Aircopomp kapot Alhambra 2007

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0, 100dkm.

Hallo,

ben 1e eig van een Seat Alhambra, waarbij sinds ongeveer een 1/2 jr een gierend geluid te horen was in het "vooronder". Nu heeft onderzoek bij mijn Dealer aangetoond dat de aircopomp kapot is en vervangen moet worden. Een typisch geval van pech. Ik vindt dat nogal snel, 3 1/2 jr, en schrok aansluitend van de kosten voor vervanging van deze pomp. Dat heb ik maar even op de lange baan geschoven.

Mijn vraag luidt:

Is het niet mogelijk om onderdelen van een aircopomp te vervangen ipv meteen maar een nieuwe pomp te plaatsen. Is zo'n ding hermetisch afgesloten of zo?

vrgr Ptr

papasan

Geplaatst door papasan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=papasan]Is het niet mogelijk om onderdelen van een aircopomp te vervangen ipv meteen maar een nieuwe pomp te plaatsen. Is zo'n ding hermetisch afgesloten of zo?[/quote]
Dit is mogelijk maar uiteindelijk zijn de kosten hoger dan een ruilpomp. Ik raad u aan de pomp niet bij een dealer aan te schaffen maar bijv. bij een Aircospecialist.
De totale kosten zullen dan aanzienlijk lager zijn en de service minstens zo goed.

Gr. paul

papasan (0), 10 jaar geleden

Hallo,
heb de aircopomp laten vervangen bij "X in Y. Alles werkte perfect, maar.......binnen een half jaar wederom de airco, ratelend, kapot. Bij dezelfde specialist? de pomp laten onderzoeken. Geen lekkage, maar wel de pomp kapot. Bleek dat de condensor kapot was,....GEEN garantie. X zou proberen via coulance iets te regelen. Hem meerdere keren ge-sms't met uiteindelijk nul als resultaat. Mogelijk was de condensor ook de oorzaak van de 1e defecte pomp, maar dat is niet gecontroleerd. Zou dat niet gewoon standaard moeten worden gecontroleerd? Nu is het mijn woord tegen het zijn, met wederom NUL als resultaat. Zo is goedkoop toch duurkoop gebleken. Geen aanrader dus. Nu wordt mij een revisiepomp aangeboden voor X euro incl montage, met voor X euro de condensor. Wat is wijsheid????? "Had ik maar een geldboom in de tuin"

kaleido 1 (945) PRO, 10 jaar geleden

Dat de eerste keer de condensor de oorzaak geweest is ? ligt aan het feit of er toen koudemiddel terug is gewonnen en hoeveel.
Was het systeem toen leeg , is er niet de juiste werkvolgorde gehanteerd ?
Is toen het systeem afgeperst - gespoeld - filter/droger vervangen enz.
Of goedkoop , duurkoop was is dus niet met zekerheid te zeggen.
Het verhaal klopt zowieso al niet , geen lekkage maar wel condensor lek , DUS WEL LEKKAGE.
Maar dit lek kan ook na de reparatie van de compressor ontstaan zijn.
Tja , wil je weer een werkende airco zal het toch geld gaan kosten.

papasan (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Als ik de airco niet laat repareren, kan ik dan wel van mijn knipperende display af komen?

papasan (0), 4 jaar geleden

Rij voortaan zonder airco. Best wel eens lastig, maar de kosten zijn mij te hoog voor een 3e ronde.
Toch bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.