Seat Ibiza: Uitvallen instrumenten + benzine lucht in de auto

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i GLX

Beste mensen,

een tweetal vragen:


#1
Tijdens het autorijden gebeurt het regelmatig dat mijn toerenteller, benzinemeter en motortemperatuur van het dashboard uitvallen, uitgezonderd de snelheidsmeter, kilometerteller/dagteller en klok. Op een bepaald moment zijn de meters ook weer actief tijdens het rijden.
Dit gebeurd willekeurig en de duur van deze storing is ook niet constant, soms maar een paar minuten, de andere keer doen de meters het niet van begin tot eind van de autorit.
Ik heb de connector achterop al gecontroleerd maar die zat verder prima bevestigd. Op het forum heb ik gelezen over een condensator achterop de instrumentenunit die defect kan zijn, maar deze is mij niet opgevallen (ook niet op gelet eigenlijk), maar de klachten waren ook anders in dit topic.
Wat is een mogelijk defect bij deze?


#2
Ook hier heb ik wat gelezen op het forum maar het is niet helemaal duidelijk.
Af en toe ruikt het sterk naar benzine in mijn auto, dit is minder als ik de ventilatoren uit zet. De benzinelucht komt dus blijkbaar bij de motor vandaan. Ik heb al gekeken onder de motorkap, bij de injectoren en de benzinebuffer van de injectoren, op het moment dat het sterk ruikt, maar kan geen natte plekken vinden. Waarschijnlijk is het direct verdampt. Ook dit probleem is onregelmatig en niet tijdens elke rit, ook niet na een tankbeurt.
Wat kan de oorzaak zijn?


alvast bedankt!

mvg Rob

crimson

Geplaatst door crimson (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

crimson (0), 13 jaar geleden

iemand een oplossing?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.