Seat Ibiza: Uitvallen van motor onder het rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Mijn auto valt uit onder het rijden. Op de snelweg is hij uitgevallen, ben toen naar een parkeerterrein gesleept, daar deed hij het weer. Daarna is hij een keer voor het stoplicht uitgevallen. Na de 1e keer zijn de rotor en verdelerklep vervangen. Daarna ging het 2 weken goed. En vervolgens viel hij zoals gezegd weer uit voor het stoplicht. Voor de rest loopt deze auto uitstekend, totaal niets op aan te merken. Wat zou dit kunnen zijn? Heb wel het gevoel dat het iets met vocht te maken heeft want bij beide keren dat de motor spontaan uitviel regende het of had het veel geregend. Wat zijn jullie ideeën over dit probleem?

Seat liefhebber

Geplaatst door Seat liefhebber (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vinnies1979 (0), 15 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Klinkt als hetzelfde probleem als wat ik had...

Seat liefhebber (0), 15 jaar geleden

Lijkt me sterk. We hebben de auto al uit laten lezen. Maar daar kwam niets uit. Heb wel het gevoel dat het met de bdp sensor te maken heeft. Maar dit gevoel is nergens op gebaseerd. Is een bdp sensor hetzelfde als een toerenteller sensor?

vinnies1979 (0), 15 jaar geleden

BDP-sensor is vele gevallen hetzelfde als een Hall-sensor. Bij mij kwam er ook geen fout naar voren bij het uitlezen en toch was dit het probleem.

Grtz Vincent

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=vinnies1979]BDP-sensor is vele gevallen hetzelfde als een Hall-sensor. Bij mij kwam er ook geen fout naar voren bij het uitlezen en toch was dit het probleem.

Grtz Vincent[/quote]
Dit klopt niet een BDP sensor is een inductieve sensor die een wisselspanning afgeeft, en hallsensor geeft een blokspanning af.

Hans

Seat liefhebber (0), 15 jaar geleden

Zaterdag met mooi zonnig weer is de auto weer afgeslagen. Ik probeer hem te starten. Je hoort dat de motor rond gaat. Maar hij 'pakt' hem niet. Na 5 min weer geprobeerd en ja hoor. De motor loopt weer.... Aangezien ik het gezeur zo zat was ben ik direct naar de plaatselijke seat dealer gegaan. Deze vertelde mij dat zij voor deze storingen (storingen die de computer niet ziet) een soort van checklist hebben 15 punten. Dit laat ik van de week doen. Ben benieuwd of er wat uit komt.

vinnies1979 (0), 15 jaar geleden

[quote=Hans4037][quote=vinnies1979]BDP-sensor is vele gevallen hetzelfde als een Hall-sensor. Bij mij kwam er ook geen fout naar voren bij het uitlezen en toch was dit het probleem.

Grtz Vincent[/quote]
Dit klopt niet een BDP sensor is een inductieve sensor die een wisselspanning afgeeft, en hallsensor geeft een blokspanning af.

Hans[/quote]
lees: VELE GEVALLEN... het gaat mij erom dat zéér waarschijnlijk dit het probleem is. Soms starten en rijden en dan weer afslaan. Seat dealer hier was het meteen duidelijk wat er aan de hand was.
Laat even weten wat het probleem is (of is geweest)

Vincent

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.