Seat Arosa: vernellingsbak SDi "ratelt" in 4

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 SDi

Sinds eergister maakt de versnellingsbak van mijn SDi ('99 220.000 km.) een ratelend geluid in de 4e versnelling als ik het gas loslaat en de auto afremd op de motor. Het maakt niet uit met welk toerental dit gebeurd en het gebeurd alléén in z'n 4. Zodra er weer iets van aandrijving/belasting op komt is het geluid weer weg.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn??

P.S. ik heb er nu bijna 40.000 km mee gereden en nog geen versnellingsbakolie verwisseld, diegene waar ik hem van gekocht heb vertelde dat er al een gemodificeerde versn. bak onder zit.

skinniechinook

Geplaatst door skinniechinook (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Arosa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als ik het zo hoor, dan denk ik dat je versnellingsbak kapot aan het gaan is! Zeker als hij dit alleen maar in de 4e versnelling doet..

skinniechinook (0), 13 jaar geleden

[quote=stefan84]Als ik het zo hoor, dan denk ik dat je versnellingsbak kapot aan het gaan is! Zeker als hij dit alleen maar in de 4e versnelling doet..[/quote]
Stefan dank je wel voor je reactie, was er al bang voor. Zal dus op zoek moeten naar een revisiebak......

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Laat het eens voor de zekerheid beoordelen bij een garage, dan weet je het gelijk zeker.

Gr Stefan

skinniechinook (0), 13 jaar geleden

Zijn we weer, bak idd kapot, 2 lagers eruit en van tandwielen 4e versnelling enkele tanden verdwenen, inmiddels gemaakt bij autrans Tilburg waar tevens geconstateerd werd dat de koppelingsplaten tot op de klinknagels versleten waren,dus ook vervangen. rekening € 1865,- auch, (incl. in-,en uitbouw bak) en 2 jr. garantie op m'n rivisiebak (eigen bak gereviseerd)

Topic closed.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Arosa of stel zelf een nieuwe vraag.