Seat Toledo Sport 1.6 16v: Versnellingsbak problemen

Bouwjaar: 2004

Hallo,

Ik heb in maart 2004 een Seat Toledo Sport 1.6 16v gekocht, maar het volgende probleem doet zicht voor. Als ik wil schakelen van oa 2 naar 3 en van 3 naar 2 wil de versnelling niet aldoor pakken, soms gaat deze maar voor de helft in de versnelling en moet ik terug naar zijn vrij waar hij daarna alsnog naar zijn twee of drie gaat. Het vreemde is dat hij opeens één a twee keer ook weer normaal kan terug kan schakelen maar na een paar keer gaat het steeds moeilijker steeds meer weerstand bij terug schakelen of opschakelen.
Het gebeurt ook wel eens als de motor uit is en je probeert dan hem in de versnelling te zetten dan gaat dit niet. Het maakt niet uit welke versnelling 1,2,3,4 het gaat niet. Als ik de motor dan start dan gaat deze opeens wel in de versnelling.
De garage heeft al verschillende malen de versnellingsbak opnieuw afgesteld (stangen) en gesmeerd maar dit heeft tot nu toe niet geholpen. Kan dit misschien iets te maken hebben met de koppeling?
Is dit een bekend probleem bij dit type auto? En wat kan ik hier aan (laten) doen?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Jan4996

Geplaatst door Jan4996 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jan4996 (0), 19 jaar geleden

Garage had de versnellingsbak uiteindelijk 4 maal opnieuw afgesteld, dit heeft allemaal niet geholpen. Uiteindelijk is de versnellingsbak vervangen en nu is het probleem verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.