SEAT Leon ST 2014: Verwarmingsradiator verstopt. Kan die worden doorgespoeld zonder demontage dashboard?

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Motorcode: CRK, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Mijn trouwe diesel met 350.000 km laat mij letterlijk in de kou zitten.
De motorolie en het koelwater komt en blijft prima op juiste temperatuur echter de verwarming blijft zo goed als koud; wat ik ook probeer. Koelvloeistof blijft op hoogte, zelfs helemaal een keer afgetopt. Computer is storingsvrij.

Nu begreep ik van de garage dat het 1,5 dag arbeid(sloon) is om het dashboard te demonteren om het radiatortje te kunnen demonteren en spoelen; want het vermoeden is dat deze verstopt zit (Met wat vraag ik mij dan af). Maar goed, het verstoppen van de verwarmingsradiator blijkt een kwaal te zijn bij meer merken.

Nu vraag ik mij af of het ook mogelijk is om de verwarmingsradiator te spoelen zonder demontage. Weet iemand hoe of wie dit kan?

_alexr_

Geplaatst door _alexr_ , lid sinds 1 week geleden

9 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Dat kan is lastig bijkomen , slangen los nemen onder de motorkap is een optie en van daaruit spoelen.
Maar werkt de warm koud klep wel ?
Is je interieurfilter schoon ?

    Ik verwacht dat de klep storing zou geven op de computer. Filter is nog schoon. Vandaag bleef hij helemaal koud. Fijn als je ramen zijn beslagen en je daarom ook nog eens de airco open moet zetten.... Van het weekend wordt het nog kouder. Joepie. - _alexr_, 1 week geleden

_alexr_, 1 week geleden

Ik kwam dit https://opel-forum.nl/forums/topic/tip-o... en dit https://www.volvov70forum.com/topic.php?... tegen.
Enige wat ik mij afvraag is; hoe weet ik wat heen en retour is? Ik denk dat de tuinslang op Retour moet, dus flushen tegen de richting in.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Gewoon beide kanten op spoelen.

_alexr_, 6 dagen geleden

Ik zie denk ik wel de Retourslang; dat zal de t-splitsing zijn van de dunne slangen bovenin het systeem (ik heb er een rode cirkel om gezet in de foto) , maar ik zou ook graag de Heen slang loskoppelen om te voorkomen dat alle rotzooi in het overige systeem terecht komt. Ik zie ddrie potentiele slangen waar ik zo goed als niet bij kan komen.

.

kaleido 1 PRO, 6 dagen geleden

Foto is niet te openen maar er gaan 2 leidingen door het schutbord deze zijn van onderaf denk ik beter te zien en los te maken.

_alexr_, 5 dagen geleden

.

_alexr_, 5 dagen geleden

.

_alexr_, 5 dagen geleden

Hi Kaleido, is speciaal gereedschap nodig om die slangen los en vast te maken?

kaleido 1 PRO, 5 dagen geleden

Klem verwijderen en opnieuw monteren met een nieuwe slangklem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Leon ST of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.