Seat Cordoba 1995: Vreemde "sterschroef" in reflectorplaat achterzijde

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Omdat ik wat vuil/mos aan de binnenzijde van de reflectorplaat wilde halen, dacht ik van even eraf, schoonmaken en erop.

Nu zitten er 3 "vreemde" schroeven in de gaten aan de onderzijde van de reflectorplaat. (Waarschijnlijk tegen diefstal ofzo.)
De lokale VW/Seat dealer kende ze niet en gaf een oplossing van in het hart boren en daarna vast zetten met vervangende schroeven.

Aangezien ik toch liever het eea losschroef hierbij een foto mer wat uitleg hoe het zit.

Het lijkt op een sterschroevendraaier, echter die hebben 4 inkepingen en deze maar liefst 5. Ik bezit een 144 delige bit set met de meest vreemde bitjes,
maar deze zit er echt niet tussen en een andere past helemaal niet. Zoeken op Google (ook afbeeldingen) laat hem nergens zien.
Het is ook niet zo'n éénmalig vastzetten en dan houdt het op door de schuine kanten. Helaas past de set om defecte of beschadigde schroeven eruit te halen
niet omdat het gat in de reflectorplaat te klein is.

Iemand een idee, of gewoon maar boren in het hart en dan met een iets dikkere boor het kopje eraf.

RandomRunner

Geplaatst door RandomRunner (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Shadowranger (0), 11 jaar geleden

Lijkt me meer alsof deze van binnenuit met een soort kunststof spreidnagel is vastgemaakt. Kun je in de achterkant de binnenbekleding weghalen en kijken waar de kop te zien is? Eventueel kun je het hart vanuit deze kant terugdrukken naar binnen en dan de hele spreidnagel verwijderen. Dan zou de plaat moeten loskomen.

check

Beste antwoord, geplaatst door RandomRunner (0), 11 jaar geleden

Nou lang geduurd, maar ben er uit. Als je de gehele binnenbekleding van de kofferbakdeksel los haalt, zie je vierkante zwarte blokjes zitten.

Je ziet dan die vreemde-kop schroeven met het draad naar binnenkomen. Met de draadtang dat plastic eraf knippen en het spul komt los.
Om de boel weer vast te zetten naar de lokale bouwmarkt toe om gipsplaat-pluggen te halen en je kan het spul er weer netjes opschroeven.

Ik denk dus dat het tegen diefstal is gedaan.

Heb die schroeven zelf eens los bekeken, maar als je idd een goede kop zou hebben dan druk je die dingen er vrij vlot in. De spoed (aantal groeven in de schroef per cm) is ook vrij groot.

Probleem opgelost....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.