Seat Alhambra: Waar zit de thermosstaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i

Hoi samen,

is er iemand die een foto kan plaatsen van de plek waar de thermostaat zich bevind op een 2.0i blok van een Seat Alhambra uit 2001.


Edward

Droopy

Geplaatst door Droopy (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

volg de radiateur slang dan kom je hem tegen, (meestal de bovenste slang)

Droopy (0), 12 jaar geleden

Ik zoek dat kreng al een tijdje want de seat komt niet meer op temp, blijft bij de 50 gr hangen dus mijn vermoeden is dat de thermostaat duuk is. Dit geeft ook een motorstoring met zich mee die mij laatst stil heeft gezet op de A1

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

daar valt hij niet op stil

Droopy (0), 12 jaar geleden

Oke ik heb hem stil moeten zetten omdat hij door de motorstoring volledig van slag was en dus totaal zijn vermogen verloor en de oorzaak was omdat hij niet op temp kwam.
Maar goed ik laat de kvs er wel aflopen en ga op zoek naar die thermostaat. gaat mij er meer om dat dat ding niet ergens achter op het blok in 1 of ander moeilijk hoekje verstopt zit.
In elk geval bedankt voor de info zover

ASH-1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Is dit geen kenveld geregelde thermosstaat?? Zit volgens mij onder het inlaatspruitstuk. Zit ook een kleine sensor is (2 Polig)

Droopy (0), 12 jaar geleden

Daar gaan we dus al?! foto? ik ga toch maar eens etka zien te downen

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Thermostaat zit als goed is gewoon aan de voorkant van het blok net naast de dynamo achter een zwart waterhuisje waar weer die dikke radiateurslang op zit zoals Jan al eerder zei.
Maar die motorstoring wat je zegt is weer iets heel anders, dat komt niet omdat de motor te koud blijft.
Beste in jouw geval is om hem eerst uit te lezen en dan pas verder kijken want klachten over vermogen en temperatuur te laag dat kan ook iets anders zijn dan alleen de thermostaat.

Droopy (0), 12 jaar geleden

ik weet zo de codes niet meer uit het hoofd maar hij gaf aan dat er soms een cilinder niet mee komt, overvonk?? heeft en het ging om een temp sensor. lambdasonde kwam ook voorbij maar het is niet die bij de kat zit...er schijnt er nog 1 ergens op het blok te zitten...
Hoe dan ook, de thermostaat ga ik vervangen.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Zo te horen heb je meerdere storingen opgeslagen in het systeem en die overslag storing (krijg je als een bougie niet of slecht vonkt wanneer hij dat wel moet doen) zou kunnen komen door een slechte bougiekabel of een slecht bobineblok die of geoxideerd is of gescheurd is en die temperatuursensor storing komt vaak voor bij deze blokken (meestal verholpen door hem te vervangen) en die lambdasonde('s) gingen ook wel eens stuk maar gezien die overslag en temp.voeler storing zou die lambdasonde storing ook daardoor kunnen komen (gevolg van) maar omdat ik niet de juiste foutcode's weet is dit nu een beetje gissen...

Droopy (0), 12 jaar geleden

Ik zal hem wel eens uitlezen... en de codes plaatsen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.