Seat Toledo: Waterlekkage linker voor - en achterportier

Bouwjaar: 2002

Al sinds de aanschaf (nieuw) van mijn Toledo 1.8 20v in januari 2002 heb ik het probleem dat er waterlekkage is links voor - en achter. In eerste instantie waren het alle 4 de portieren, maar rechts is alles nu dicht. De dealer heeft de instructies gevolgd van de importeur, want het is een bekend probleem.

De stalen binnen panelen zijn al enkele malen verwijder. Als het goed is, is ook het rubber vervangen, en is de boel ook nog eens extra dichtgekit. Nu is het wel zo dat het water op de rubbers blijft staan, dus niet meteen naar binnen loopt.
Voordat ik weg rij trek ik eerst de portieren open en laat het water weglopen. Sowieso moet ik toch links instappen, want daar zit ook het stuur en zo ;-), maar als ik vergeet de achterdeur open te trekken, dan loopt al het water naar binnen.
En als je zoals ik geen lange afstanden rijdt, heb je 's winters snel last van beslagen ramen want het wordt toch vochtig.

Aangezien er zo'n beetje alles al aan is gedaan (een keer of 7 voor bij de dealer geweest), en de importeur ook verder niets doet zolang er niet teveel of geen water rechtstreeks naar binnen loopt. De dealer had al nieuwe binnenpanelen besteld, maar na overleg met de importeur de oude niet vervangen. Ik vraag me af wat er verder nog aan te doen is.

Kan het niet zo zijn dat de portieren niet goed afgehangen zijn of zo? Ik zie geen rare dingen, maar ik ben ook geen expert.

Vanwege de weinige kilometers die ik rij (echt maar 5000 per jaar, auto wordt wel dagelijks gebruikt), wil ik nog een jaartje of 2 met de auto doorrijden, want verder bevalt 'ie harstikke goed.

peter8728

Geplaatst door peter8728 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

je zou extra afwateringsgaten kunnen laten maken... misschien dat dat helpt.. kom ze zo nu en dan weleens tegen.


suc6 en vervelend dat het nog niet opgelost is na 7 keer.

Gbn (0), 18 jaar geleden

Heb zelf een Leon en die heeft hetzelfde kwaaltje.
Nadat de dealer er naar had gekeken en de afdichtingsrubbers had vervangen heb ik geen water meer in de auto gehad.
Het is een vervelend werkje, komt inderdaad vaak voor, maar het moet lukken om de boel dicht te krijgen.

Gerard

Peter8825 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dank voor jullie reacties.

Gerard, welke afdichtingsrubbers zijn er vervangen bij jouw Leon?

nnoll (0), 18 jaar geleden

Seat Toledo 1.9 TDI 110PK. Ik heb me wat afgekit zeg. Stoelen, tapijt e.d. eruit gehaald. Alles nagelopen. Niets verdachts gezien. Op dit forum is dit ook aan de orde geweest bij de professionals. Ik heb daar wat interessante suggesties gezien. Zoek op waterlekkage Toledo Leon. Is het nog goed gekomen met je Toledo, Peter?

Gbn (0), 18 jaar geleden

Het is de kitlaag tussen portier bekleding en het portier.
er is in de fabriek een verkeerde kit gebruikt, of niet goed geplaatst.
De meeste Seat dealers weten precies wat er moet gebeuren, kosten vallen mee.

Gerard

Gbn (0), 18 jaar geleden

Ooh, door dat de kit niet goed is aangebracht, blijft er water in het portier staan, dit kan niet weglopen.
Zodra je het portier open doet, of een bocht neemt, kan het er wel uit lopen, maar dan de auto in.
De afdichtingrubbers onderop wegsnijden waar de afwateringsgaten zitten wil nog wel eens helpen, maar meestal is dat een tijdelijke oplossing.

Gerard

lucgeraedts (0), 18 jaar geleden

Hoi peter,

Mijn vraag is,ik heb n.l. het zelfde probleem (Portier rechts voor),
en ik wilde vragen of jou probleem is opgelost, en hoe?

lucgeraedts@home.nl

peter8728 (0), 18 jaar geleden

Luc,

Daar is het bij mijn auto ook begonnen. Na 4 keer het portier aan de binnenkant te hebben afgekit, is dit portier dicht.
Maar er kan ook nog lekkage ontstaan doordat er 2 gaten in het binnenpaneel zitten waar normaal gesproken een rubber afdichting op zit. Deze 2 gaten worden gebruikt als er het portierraam moet worden vervangen. Als de afdichting van de 2 gaten niet goed is, loopt er ook water naar binnen. Heb ik ook gehad. Maar is nu opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.