Seat Cordoba 1.8GTI 16v: Welke benzine tanken???

Bouwjaar: 1995

Ik heb sinds kort een Cordoba GTI. Nu is mijn vraag welke benzine kan ik het beste tanken? In het boekje staat Super. Ik heb er vandaag een hele tank Euro 95 ingepleurd, nu weet ik dat dit geen kwaad kan zolang ik maar niet te pittig ga rijden ermee. Dit staat ook in het instructie boekje. Wat kan ik nu het beste tanken?

wheeljack32

Geplaatst door wheeljack32 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wheeljack32 (0), 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor als er iemand reageerd. :)

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad als je niet te pittig rijdt om het maar zo te zeggen kan je er gerust euro tanken.

Bij EURO heb je meer kans op pingelen(zelfontbranding).De pingelsensor op het blok neemt het waar en zal de onstekingstijdstip wat verlaten.

Gevolg minder vermogen en wat hoger brandstofverbruik.Zal als ik jouw was eens de proef op som nemen en kijken wat er nou voordeliger rijdt.

Kan verder geen kwaad.

wheeljack32 (0), 19 jaar geleden

Dus ik moet 98 eens proberen? Al moet ik zeggen dat die nou helemaal niet pingelt ofzo. En trekken doet die naar mijn weten ook goed. Ook op hoge toeren. Moet wel erbij zeggen dat ik hem pas 1 dag heb. :P

warrie bosscher (0), 19 jaar geleden

Als je bij lage toerentallen, bijv. in de 2e wilt versnellen, kun je een tikkend metallig geluid horen. Bij lage snelheid kun je het horen en gas terug nemen. Bij langdurige belasting op hogere snelheden zul je het niet horen, maar er kan wel schade ontstaan, zoals een kapotte zuigerbodem (gat in de zuiger). Tank in dat geval dan altijd de juiste soort benzine.

wheeljack32 (0), 19 jaar geleden

Nee ik hoor eigenlijk niets. Motor hoort prima aan. :) Ik ga in ieder geval wel 98 tanken vanaf nu. Bedankt voor jullie tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.