Seat marbella: wielvlucht afstellen?

Bouwjaar: 1995

Van onze marbella is het rechter voorwiel aan de buitenzijde schuin afgesleten. Het linker voorwiel is OK. Nu ben ik wat beter gaan kijken en blijkt dat beide voorwielen op het wegdek naar binnen zijn gereicht; ik meet ongeveer 1 cm op de velg met een waterpas. Dit zou ongeveer overeen komen met 1 graad en 45 minuten (positief). Dit heb ik gemeten met wielen recht op een vlakke weg. Wat moet deze waarde eigenlijk zijn en is deze af te stellen? Alvast bedankt voor jullie reactie!

herman4532

Geplaatst door herman4532 (65) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Marbella? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

zover ik weet staan alle marbella's in rust en onbeladen met de wielen iets naar binnen, dit veranderd zodra je er gewicht in zet, erin gaat zitten....

maar aan het feit dat je banden scheef afslijten kan je inderdaad opmaken dat de wielvlucht niet correct is.... of is hij aan 2 kanten, aan de binnen en buitenkant van het wiel dus, afgesleten... dan met je je bandenspanning beter in de gaten houden :)

En wat betreft de normaalstand.. bel gewoon ff een uitlijnbedrijf op, deze hebben het vast en zeker in hun systeem staan (als het een beetje een moderne is!)

suc6

herman4532 (65), 19 jaar geleden

De wielvlucht was correct; echter de sporing niet. Ik ben uiteindelijk naar een garage geweest en die hebben de spring afgesteld. Als het in mijn mogelijkheden lag om het zelf te doen had ik het zelf gedaan. Maar met de juiste apparatuur gaat het een stuk makkelijker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Marbella of stel zelf een nieuwe vraag.