Seat Ibiza: zachte remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 turbo

ik heb sinds vanmorgen een probleem met me rempedaal ik moet hem bijna tot de bodem intrappen om te remmen volgens het service boekje is je remvloeistof pijl telaag deze aangevuld en nu nog het zelfde probleem wiet weet waar ik dan moet zoeken ik zie geen lekkage bij me remmen .alvast bedankt edwin

Geplaatst door

edwinvanbueren (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

nou dan zou ik beginnen met het systeem eerst eens teverversen en kijken of dit helpt.


groetjes jan.

jan T 115
badge vip badge

14 jaar

hallo Jan ja dankje wel voor de info ik ga maandag ff bellen met me garage ivm net weer weekend natuurlijk moeten ze het maar ff totaal verversen hopen dat dat het is .met vr gr edwin

Hallo Edwin,

Na het bijvullen heb je het remsysteem ontlucht?
Als er lucht in de leidingen zit dan remt hij sponsig/slap

Gr. Han

01Han01 0

14 jaar

Waar stond het remvloeistof peil voor je hem vulde ? Als hij aan het min stond is dat nog geen teken dat je het rempedaal tot de bodem kan intrappen, en zou ook niet mogen..

Dan zou er al zo ongeveer niks meer in het reservoir gezeten hebben, dan kan het zijn dat er nu lucht in het systeem zit, je moet dus na het bijvullen de remmen even ( laten )ontluchten..Laat dan gelijk je remblokken en schijven controleren, als het remvloeistof niveau al een stuk gedaalt is, kan het goed zijn dat de remblokken ook aan vervanging toe zijn.

Is lucht in het systeem niet het probleem, dan zal je hoofdremcilinder defect zijn..Zou er in dat geval geen meter meer mee rijden en het gelijk laten repareren.

Gr Stefan

stefan84 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.