Skoda Fabia 2003: abs schakelt in

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BBY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Bij het remmen op langzame snelheden schakelt abs in. Bij pompend remmen of hard remmen gebeurt het niet, maar bij stadsverkeer bij iedere keer dat wordt geremd.

Geen foutcodes aanwezig
Abs unit al gewisseld met demontage model, probleem blijft.
Remvoering/cilinders vervangen achter en sensors/magneetring gereinigd.

Bij uitlezen blijven de snelheden gelijk van alle sensors tijdens het rijden.

remschijven niet krom, wiellagers geen speling.

Ideeen om verder te zoeken ?

Tomramakers

Geplaatst door Tomramakers (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 4 jaar geleden

Toch en nogmaals de ABS sensoren doormeten door de stekkers los te halen en een digitaal multimeter aan te hangen. De weerstandswaarde moet ongeveer 1250 ohm bedragen.

Meet ook de waarde tijdens het maximale in/ en uitsturen, wil nog weleens voorkomen dat er een kabelbreuk zit in de kabel vlak bij de sensor.....

Grt. Paul

memos (10) PRO, 4 jaar geleden

Probleem zonder foutcodes is dat je niet weet of het voor of achter zit. Inderdaad eerst de weerstand meten of nog beter de signaalvorming meten bij het met de hand ronddraaien. Liefst met een scoop want dan zie je pas echt of er verschil in zit. Misschien zie je dan een probleem en weet je of het voor of achterin zit.

Heb dit meegemaakt met een Volvo 940. We hadden daar een aandrijfas vervangen met wiellager en toen hadden we precies wat jij had. Geen foutcode en wel het inslaan van de abs met lage snelheid. Nieuwe sensor gemonteerd maar geen verschil. Op de scoop een heel klein beetje een afwijkend beeld en we hebben toen de beide sensoren van plek gewisseld, dus links naar rechts en rechts naar links en probleem opgelost. Kon het niet verklaren maar blijkbaar is het signaal bij de ene zijde kritischer als bij de andere, maar je kunt het misschien proberen.

kaleido 1 (1580) PRO, 4 jaar geleden

Breuk in ABS ring of lager dat niet goed is , komt ook voor.

Tomramakers (0) PRO, 4 jaar geleden

Nameten van de sensors gaven geen waarde op weerstand. Vreemd genoeg had ook een nieuwe sensor een heel hoge waare 480K, voor de zekerheid een andere meter gebruikt met zelfde resultaat.

Scoop heb ik helaas geen beschikking over.

Bij het maken van een grafiek van de snelheid zoals gemeten door de sensors kwam LV een licht afwijkend beeld tevoorschijn. In overleg met klant wiellager gewisseld en probleem opgelost.

Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.