Skoda Fabia Combi 2010: Achterruitenwissermotor

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFW, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Mijn achterruitenwissermotor begon met kuren als niet meer uitgaan, soms weigeren en nu doet hij helemaal niets meer. Heb gemeten of ik spanning had op de 4-polige stekker en dat heb ik. Heb hem van de auto gehaald en hem met 2 draadjes op de accu direct aangesloten en de motor werkt dan prima. Ik twijfel nu of het aan de ruitenwissermotor ligt of aan de aansturing. Wie kan me hiermee helpen?

Reckless1

Geplaatst door Reckless1 , lid sinds 10 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Kijk eens of er geen draadbreuk zit in de doorvoer tussen klep en auto.

Reckless1, 6 maanden geleden

Thnx kaleido. Ik heb de bedrading bij de achterklep gecontroleerd maar die ziet er prima uit. Zijn er nog meer mogelijkheden waarom de achterruitenwissermotor niet werkt? Hoe zit het bv in de 4 polige aansluiting waarop de stekker zit. Kan ik daar iets meten? Volgens mij is een van voorwaarde van werking dat de achterklep dicht is.

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Klopt , er zit een micro schakelaar in het slot , deze zou defect kunnen zijn , dit is te meten op de contacten .

Reckless1, 6 maanden geleden

Thnx voor je reactie kaleido, zal hier morgen ff naar kijken. Zal dit ook te zien zijn op het dashboard. Daar gaat een lampje branden als de auto gestart is en de achterklep niet goed dicht zit. Kom erop terug..

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Klopt

Hans4040 PRO, 6 maanden geleden

In de ruitenwissermotor zitten sleepcontacten...komt wel voor dat die zo vuil zijn dat ze geen contact meer maken, of door overmatige koolafzetting juist contact blijven maken (niet meer willen stoppen)...openmaken, schoonmaken en opnieuw invetten.

Reckless1, 6 maanden geleden

Dank je Hans voor je reactie. Ik vraag me dan alleen af of hij het dan ook niet zou doen als ik er gewoon 12v opzet direct op de accu. Dit werkt nm prima en lijkt mij niet iets mechanisch te zijn omdat hij direct op de accu gewoon werkt.

Beste antwoord, geplaatst door Reckless1, 5 maanden geleden

Ik ben eruit. Ik heb op de sloop een achterruitenwissermotor gehaald want had het vermoeden dat de besturing in de ruitenwissermotor zit. Dit klopte want die deed het perfect. Ofwel het zat in de motor zelf. Een klein printplaatje wat hierin zit zal ergens defect zijn. Nu voor een paar tientjes weer een werkende achterruitenwisser. Iedereen bedankt voor het meedenken en tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia Combi of stel zelf een nieuwe vraag.