Skoda Fabia: alarm koelvloeistof/afsluiting achterklep/ver-/ontgrendeling deu

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

Na het starten van mijn Fabia gaat het koelvloeistof lampje, zoals het hoort, net als de anmdere lampjes uit. Na 5 tot 15 seconden klint er driemaal een piegeluid en gaat het koelvloeistof lampje weer branden. Ik krijg het dan alleen maar uit door de motor uit zetten en weer te starten (soms tot 5x toe). Het niveau van de vloeistof is goed, de bedrijfstemperatuur ook (geen oververhittinmg). Het heeft niets met de thermostaat te maken. Het lijkt op een elctronische storing. iemand ervaring mee ?
Als ik de achterklep dicht doe, gaat die na een paar seconden weer open. Na het losmaken van het stekkertje bij het kofferdekselslot is het probleem over. Ik open de klep nu alleen nog maar met het hendeltje naast de bestuurdersstoel.
De deurvergerndeling sprint automatisch aan en uit, ook als ik gewoon op de weg rijd en nergens aanzit dan alleen aan mijn gaspedaal. Ook als ik het portier dichtgooi komt het voor dat de deur spontaan op slot gaat (knopje naar beneden)

eukie

Geplaatst door eukie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

1. Koelvloeistoflampje. Het is vooral met dit koude weer dat het wel eens storing veroorzaakt. Als het pijl op max. staat, en het resservoir ziet er heel schoon uit. Dan zou ik het koelvloeistof iets boven max. zetten. Mocht dat ook niet helpen en het resservoir ziet er vies uit, deze vervangen. Daar zit namelijk de sensor in.
2. Motortje waar je de stekker afgehaald hebt is misschien niet meer goed of de schakelaar in de achterklep. Wel eens gehad dat daar vocht in zat waardoor je ook zulke storingen kunt krijgen. Daarvoor moet de achterklepbekleding eraf. Kijk uit met dit koude weer. Want het breekt dan heel makkelijk.
3. Storing uit lezen van het comfortregelapperaat. En de kabelboom tussen deur en auto controleren. Kan ook een portierslot zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.